Castellers

Somnis per complir, a "Quarts de nou"

El "Quarts de nou" d'aquesta setmana és un programa ple de grans reptes, de grans somnis que no sempre es fan realitat.

El "Quarts de nou" d'aquesta setmana és un programa ple de grans reptes, de grans somnis que no sempre es fan realitat: la històrica doble aposta pels castells de 10 dels Minyons de Terrassa a la seva diada, la complicada temporada dels Capgrossos de Mataró i l'esforç d'en Biel Duran per esdevenir un autèntic enversador de la jota de l'Ebre. Aquest divendres, a les 22.55, al 33.

El final de la temporada castellera no es podia presentar més emocionant. Amb motiu de la seva diada, els Minyons de Terrassa havien anunciat ni més menys que dos castells de 10: el 3de10 amb folre i manilles, que ja havien descarregat setmanes enrere a Girona, i el 4de10 amb folre i manilles, un castell inèdit, que només comptava amb un intent oficial, el dels Castellers de Vilafranca per Tots Sants del 2013.

Aquesta setmana, "Quarts de nou" es fica amb el minyó Miki Jurado dins de les manilles malves, una de les claus per afrontar aquest doble objectiu tan ambiciós. A la plaça Vella de Terrassa també assistim a la impressionant actuació dels Castellers de Sants, amb estrenes de castells incloses, i al fi de curs dels Capgrossos de Mataró. Borinots i mataronins han arribat en un gran estat de forma al desenllaç de l'any casteller, tot certificant la seva condició de colles de gamma extra.

Precisament, el programa d'aquesta setmana també para atenció a la complicada evolució dels Capgrossos durant aquesta temporada. Sabrem quines han estat les claus per explicar que un inici decebedor i ple d'entrebancs hagi acabat donant pas a un final extraordinari de la colla del Maresme, amb la consecució del seu castell límit, el 2de9 amb folre i manilles.

Per acabar, acompanyem en Biel Duran en el seu aprenentatge dels secrets de la jota de l'Ebre. Després d'escoltar les tradicionals rimes improvisades dels mestres enversadors, en Biel comprovarà com és de difícil igualar la seva inventiva i la seva espontaneïtat.

"Quarts de nou", presentat per Elisabet Carnicé i Biel Duran, s'emet al 33 divendres a les 22.55.
Anar al contingut