Castells

Qüestió d'equilibri, a "Quarts de nou"

Diferents manifestacions de la tradició popular tenen un punt en comú: la unió de persones per formar construccions i figures complexes.

Aquest divendres, 12 de setembre a les 22.00, "Quarts de Nou" mostra diferents manifestacions de la tradició popular que tenen un punt en comú: la unió de persones per formar construccions i figures tan complexes que, de vegades, resulten gairebé impossibles d'assolir.

A la Festa Major de Sabadell, l'equip del programa seguirà en Ricard Burguès, dels Castellers de Sabadell, que s'encarrega de formar els nouvinguts a la colla. A casa i davant dels seus, els "saballuts" van intentar un objectiu llargament desitjat: el salt als sempre difícils castells de 9. Reviurem la seva actuació, plena de reptes i emocions, i també la de les altres colles que van estar presents a la plaça de Sant Roc: els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona.

"Quarts de Nou" serà també a Tarragona, bressol d'una peculiar forma castellera, els pilars caminant, per conèixer la seva història i les complicacions tècniques. Les quatre colles de la ciutat ja estan assajant el recorregut de gairebé mig quilòmetre que faran per Santa Tecla.

El programa d'aquesta setmana es completarà amb la visita d'en Biel Duran a la trobada de més de cinc-cents falcons que es va celebrar a Castellcir. Aquesta tradició, originària de l'est d'Europa, es basa en la formació de figures espectaculars amb la participació conjunta de desenes de persones. A Castellcir se'n va veure una de les més grans que s'ha fet mai a Catalunya.

"Quarts de nou", presentat per Elisabet Carnicé i Biel Duran, s'emet al 33 divendres, a les 22.05.
Anar al contingut