Debat

El rescat dels bancs espanyols, a "Singulars"

Un programa especial al voltant de les repercussions del rescat. Jonathan Tepper, Ada Colau i Robert Tornabell debatran sobre el tema.

Aquest dimarts, "Singulars" canvia el contingut que tenia previst i porta al plató tres convidats que aportaran la seva visió del que suposarà per a Espanya i per a Catalunya el rescat financer acceptat aquest cap de setmana pel govern de Mariano Rajoy.

Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg. És editor de la firma britànica d'anàlisi financera Variant Perception i gestor d'un fons de Hinde Capital. Tepper va ser un dels pocs economistes que ja l'any 2009 va dir que el sistema bancari espanyol no era tan sòlid com deia el president Zapatero i que a Espanya estava "a punt de passar un desastre".  La realitat li ha donat la raó i volem que ens digui què pot passar a partir d'ara.

Ada Colau és llicenciada en Filosofia, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i membre de l'Observatori dels Drets Socials, Econòmics i Culturals (DESC). Des que els efectes de la crisi s'han començat a notar amb més duresa, ha estat i és la veu dels que reben de manera directa l'impacte del desgavell financer: els milers de persones que han perdut la casa perquè no poden pagar la hipoteca. Per a ella els efectes de la crisi no són només xifres: són persones amb nom i cognom.

Robert Tornabell és catedràtic de Banca i Finances Internacionals de la Universitat Ramon Llull i exdegà d'ESADE. És membre de l'European Finance Association i autor de diversos llibres sobre el sector financer, tres dels quals escrits en col·laboració amb Isidre Fainé, actual president de Caixabank.
Anar al contingut