La crisi econòmica

"Singulars" entrevista l'economista Luis Garicano

Entrevistem a un dels economistes del moment, Luis Garicano, doctor en Economia per la Universitat de Chicago i llicenciat en Dret, per analitzar els punts clau de la crisi econòmica global.

Aquest dilluns, 8 de novembre, "Singulars" entrevista Luis Garicano. Garicano és doctor en Economia per la Universitat de Chicago, llicenciat en Dret i, actualment, catedràtic d'Economia i Estratègia a la London School of Economics.

La crisi econòmica global ha fet que els economistes siguin vistos meitat estrelles meitat gurus, com els únics capaços de trobar la sortida del laberint.

Garicano
és home de postulats contundents, que demostra amb xifres i defensa amb passió. Segons ell, per sortir de la crisi Espanya necessita reformes estructurals profundes i incrementar la transparència del sistema financer.

Luis Garicano té clara la seva recepta: parla de reforma de les pensions, d'increment de la productivitat, d'unes reformes educatives profundes que redueixin el fracàs escolar i de l'eliminació de traves administratives per crear empreses.

El professor Garicano és un dels firmants del "Manifest dels 100 economistes", on professionals de l'economia proposen al govern espanyol mesures per redreçar el rumb i sortir de la crisi.

Luis Garicano és molt clar i contundent en una qüestió clau: diu que el sistema sanitari espanyol és insostenible i que s'ha de pensar en algun tipus de copagament per part dels usuaris.

Anar al contingut