Girona

Feliciano Vivolas, autor del primer gol del Girona a Montilivi

És història viva del club. Va marcar el primer gol del Girona a Montilivi en el dia de la seva estrena, un 14 d'agost de 1970, en un amistós amb el Barça de Rexach, Rifé i companyia. Ara viu allunyat del món del futbol, però recorda nítidament com va ser aquell gol

Cristina Busquets RoviraActualitzat

Un 14 d'agost del 1970 es va estrenar Montilivi. El partit inaugural va ser un amistós contra el Barça, que va acabar amb el resultat d'1 a 3. El gol del Girona no va quedar recollit a les imatges, però el seu autor, Feliciano Vivolas, conegut com a Sianu, encara el recorda ben nítidament al bar de Santa Coloma de Farners on passa una estona cada dia: 

"Dins de l'àrea petita hi havia molta gent i em vaig haver de precipitar perquè el punt de suport el tenia molt enrere i, esclar, semblava que xutaven allà i com que em va tocar a l'exterior del peu se'n va anar a l'altre pal. Així mateix. Fàcil." 

Després de marcar va ser conscient de la gesta: "'Nois, he passat a la història', els vaig dir a la caseta... a alguns que eren per allà. Clar, si marques el gol recorden més el gol que altres coses." No va ser l'únic gol que va marcar aquest volant esquerre que explica que "en una temporada bona 18 gols ja els havia fet" i, afegeix: "En tinc de molt més bons. N'havia fet algun de mig camp.

Vivolas, el dia de la inauguració de Montilivi


Nova vida, fora del futbol

Viu allunyat del món del futbol. Li agrada passar desapercebut i, tot i que és història viva del club, hi treu importància:

"Sembla que vulgui xulejar -diguem-ho d'alguna manera- i jo no sóc així. Inclús algun pare que diu: 'Goita, veus aquell? Va marcar el primer gol...'. I dic: 'Nanu, no t'hi fixis, va ser un xurro!' Així mateix l'hi dic, va ser la jugada amb una mica de sort", explica.

Igual que fa 54 anys, Montilivi tornarà a estar ple, però no arribarà a haver-hi tanta gent com la que va poder veure en directe el primer gol del Girona: "Parlen de 25.000 persones, pot ser... 25 no ho sé, però 20.000 segur".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut