"El fitxatge", el dia 21 a 3Cat.
"El fitxatge", el dia 21 a 3Cat
barça

El dia que Johan Cruyff es va rebel·lar per no acabar al Madrid

El 21 de maig 3Cat estrena "El fitxatge", la veritable història del traspàs del crac neerlandès que va canviar per sempre la història del Barça

Redacció Esport 3Actualitzat

El 13 d'agost de 1973 Johan Cruyff va fitxar pel FC Barcelona per 60 milions de pessetes. El dimarts 21 de maig 3Cat estrena "El fitxatge", la veritable història d'aquest traspàs del crac neerlandès que va canviar per sempre la història del Barça.

Però la història dels grans clubs està teixida de casualitats i el documental destapa un moment que hagués pogut desviar el rumb de Cruyff cap a l'etern rival blaugrana. L'aleshores president de l'Ajax, Jaap van Praag, preferia vendre el futbolista nascut a Amsterdam al Reial Madrid. El periodista Josep Maria Casanovas explica que el mandatari "ajacied" se sentia "una miqueta traït" després del que havia passat el 1970. Aquell any Agustí Montal va estar a punt de tancar el fitxatge de Cruyff, però el futbol espanyol va votar en contra d'obrir les seves fronteres. Per això, "quan el Barça va fer l'oferta el Van Praag va parlar amb el Madrid", narra Casanovas.

La resposta del "rebel" Cruyff

No obstant, per a molts culers la resposta de Johan Cruyff segur que va estar a l'altura del mite barcelonista que és. El periodista Xavier Garcia Luque explica que quan Van Praag li va comunicar que el vendrien al Madrid, aquell Johan de 26 anys, rebel com era, li va donar una contundent resposta: "Aniré a jugar on sigui menys al Madrid, perquè és que no aniré on vosaltres voleu."

I aquí va venir el primer gran enfrontament amb el president, que després també complica les operacions amb el Barça. "El fitxatge", el pròxim dia 21 a 3Cat, en el marc de les Nits sense ficció.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

Mira el tràiler d'"El fitxatge" 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut