Cinema i cultura islàmica

El festival Visions de l'Islam programa 4 llargmetratges documentals

La segona edició de Visions de l'Islam - Festival de Cinema i Cultura Islàmica programa quatre documentals integrats en tres jornades temàtiques: "El reino de Mr. Edhi", "El plor de la gasela" -una coproducció de TVC- , "El camino a La Meca. El viaje de Muhammad Asad" i "Ibn Arabi, el esplendor de Al-Andalus".

Visions de l'Islam - Festival de Cinema i Cultura Islàmica arriba a la segona edició amb l'objectiu "imprescindible i urgent" de donar a conèixer "altres visions de l'Islam per establir ponts de diàleg i enfortir la convivència". Amb aquest repte, la mostra ha programat quatre llargmetratges documentals, entre altres activitats. La mostra té lloc als Cinemes Girona de Barcelona entre els dies 27 i 30 de novembre.
 
Aquestes quatre projeccions s'integren en tres jornades temàtiques: el bloc "L'Islam vist des de Catalunya", en què es podran veure dues mirades del Pakistan, una del país i l'altra de l'exili, fetes per dues directores estrangeres que viuen al nostre país, com són "El reino de Mr. Edhi", de la belga Amélie Saillez,  i "El plor de la gasela", de la mexicana Maritza García i coproduïda per Cinematogràfica i TVC; el bloc "El viatge", amb "El camino a La Meca. El viaje de Muhammad Asad", sobre el periodista jueu d'origen vienès convertit a l'Islam Leopold Weiss, i el bloc sobre Ibn Arabi, el savi musulmà del segle XII de la Múrcia andalusina, en què es podrà veure el film "Ibn Arabi, el esplendor de Al-Andalus".
 
Tràiler del Festival de Cinema i Cultura Islàmica
Anar al contingut