Gastronomia

"Cuines" dedica la setmana a la fruita seca

Aquesta setmana cinc cuiners diferents ens presentaran plats on la fruita seca combina magistralment amb el rap, la cansalada, les costelles de cabrit o els pastissos.

Festucs, ametlles, cacauets i avellanes seran protagonistes del "Cuines" aquesta setmana amb quatre xefs i un cuiner amateur provinents de l'Alt Empordà, la Terra Alta, el Solsonès, el Priorat i el Vallès Oriental.

Eduard Xatruc, del restaurant Compartir, de Cadaqués; Maria Rosa Vallespí del Nou Moderno, de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta; Montse Sorribes del Cal Joan del Batlle, de La Coma i la Pedra, al Solsonès; i Matíes Fernández del restaurant Quinoa, de Falset, mostraran la varietat de possibilitats de fer de la fruita seca la protagonista, o una bona actriu secundària, d'un plat.

Joan Uñó, pagès de Santa Eulàlia de Ronçana, farà uns panellets on la fruita protagonista de la pasta base és l'avellana, enlloc de l'ametlla. L'arrebossat exterior el farà amb pinyons i ametlla marcona; preparacions ben tradicionals pels dolços més tradicionals d'aquests dies. 
Anar al contingut