Audìències

TV3 lidera l'audiència del mes de setembre

TV3 és líder en els rànquings de cadenes i de programes, amb el 13,3% de quota i 20 programes entre els 40 més vistos d'aquest mes de setembre i supera les immediates seguidores, Antena 3 i Tele 5, per 1,5 i 1,6 punts, respectivament. El programes de producció pròpia, les transmissions esportives i la solidesa dels seus serveis informatius fonamenten aquests resultats.

Aquests resultats d'audiència s'han aconseguit gràcies a la bona acollida de les estrenes  d'"El crac", "El foraster" o "300"; a les transmissions esportives, com la del partit entre el París Saint-Germain i el F. C. Barcelona -que va ser el programa més vist del mes a Catalunya-;  o a les emissions especials dedicades a la Via Catalana del dia 11 de Setembre o al Piromusical de la Mercè, dedicat al Tricentenari.

L'interès per l'actualitat també s'ha reflectit en el seguiment dels sempre sòlids "Telenotícies" de TV3, que en 28 dies dels 30 del mes de setembre han liderat el rànquing de programes més vistos. Els programes especials, com el seguiment de la signatura de la convocatòria de la consulta del 9-N o l'entrevista de Mònica Terribas al president de la Generalitat, aquell mateix dia, també han gaudit del seguiment per part dels espectadors.

TV3 ha liderat el rànquing de programes més vistos del dia en 28 dels 30 dies del mes de setembre. Els telenotícies ho han estat el programa més vist un total de 23 dies.  Els programes que han encapçalat els altres 5 dels 28 dies en què TV3 ha estat líder d'aquest  rànquing han estat "El foraster a TV3", el "Piromusical de la Mercè", "Polònia", l'estrena d'"El crac" i la transmissió del partit de Lliga de Campions entre el PSG i el F. C. Barcelona.

Pel que fa al rànquing dels 40 programes més vistos, TV3 manté el liderat. La transmissió del partit de Lliga de Campions entre el París Saint-Germain i el FC Barcelona amb 1. 170.000 espectadors de mitjana i una quota del 33,3%, ha estat el programa més vist de TV3 i s'ha situat en primer lloc del rànquing, seguit pel capítol d'"El foraster" en què Quim Masferrer visitava els estudis de Sant Joan Despí.

TV3 ocupa nou de les deu primeres posicions d'aquest rànquing. Així, en tercer lloc hi trobem el "30 minuts" "L'assemblea, un retrat"; en quart, la transmissió del "Piromusical de la Mercè" seguit de l'edició del "Telenotícies cap de setmana vespre" del dia 14 de setembre. Les estrenes d'"El crac" i "El convidat", ocupen els llocs sisè i setè, mentre que els telenotícies se situen en novè i desè lloc d'aquest rànquing. Tots aquests programes superen els 600.000 espectadors d'audiència mitjana i en alguns casos superen el 30% de quota.
 
L'actualitat política i social del país té un gran seguiment entre l'audiència i, a més dels informatius, els programes que hi tenen relació, un gran seguiment. En aquest rànquing hi trobem, en dotzè lloc i amb una audiència que supera els 600.000 espectadors, l'estrena de la producció "300"; l'entrevista de Mònica Terribas al president de la Generalitat, en vintè lloc; l'especial informatiu "Via catalana", en 25a posició, o el documental "El cas dels catalans", en trentena. Tots ells superen, de llarg, els 400.000 espectadors de mitjana i en algun cas, quotes del 25%.
 
Programes com "Polònia" (13), "APM?" (17), "La Riera" (23), "Caçadors de bolets" (27) o la transmissió del gran premi de F1 de Singapur (34), també figuren en aquest rànquing dels 40 programes més vistos del mes de setembre.

  Per la seva banda, el canal Esport3 manté els bons resultats del mes d'agost i es manté en una quota de l'1,2%. El canal Super3/33 se situa en l'1,7%, mentre que el 3/24 continua liderant l'audiència dels canals informatius especialitzats, en aquest cas amb una quota de l'1,6%, la millor des del mes de setembre del 2012. El conjunt de canals de la CCMA, amb un 17,8% de quota, fa rècord de l'any i fa el registre més alt des de setembre del 2013.
  
TV3, líder en la valoració qualitativa del panell de l'empresa GFK
 
En relació amb la valoració qualitativa de la programació, en el panell de l'empresa GFK, TV3 ha tingut aquest mes de setembre una valoració global de 8,2, torna a ser la cadena generalista més ben valorada i supera en tres dècimes la segona, La Sexta, que obté un 7,9. El Super3/33 obté una valoració del 8,7 i se situa segona, només a una dècima de La 2 (8,5).  Els programes del 33 més destacats en el rànquing qualitatiu són: "Cronos" (9,2); "Quèquicom" (9) i "La Riera" (8,3).
 
Les notícies  lideren el nombre de visitants únics a internet
 
Els vídeos de les notícies de Televisió de Catalunya lideren el nombre de visitants únics a internet, amb  300.000 visitants únics i  amb més de 640.000 visualitzacions. El segueix "Esport club", amb 263.000 visitants únics i gairebé 300.000 visualitzacions. "La Riera" té durant aquest mes de setembre més de 133.000 visitants únics, que han fet més de 742.000 visualitzacions dels capítols de la telenovel·la. "Els matins", amb 98.000 visitants únics i 182.000 visualitzacions, ha estat el quart més visitat.

El vídeo amb més visitants únics és el del nen que es torna boig d'alegria quan està amb Messi a la Ciutat esportiva del FC Barcelona. Aquest video ha rebut la visita de més de 256.000 visitants únics, amb 284.000 visualitzacions. En segon lloc, el vídeo del programa especial de la Diada amb 31.000 visitants únics i més de 39.000 visualitzacions, i en tercer el video de la carta que Empar Moliner envia a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria dins el programa "Els matins", que va tenir gairebé 29.000 visitants únics i 33.000 visualitzacions. 
Anar al contingut