"El somni d'un gegant"

El Piromusical de la Mercè acomiada amb llum, música i focs el Tricentenari

TV3 emet en directe, des de les fonts de Montjuïc, a Barcelona, el Piromusical de la Mercè, que enguany posa punt final a les festes de la capital catalana i també a les celebracions del Tricentenari. Ho fa amb l'espectacle "El somni d'un gegant".

TV3 emet en directe el Piromusical de la Mercè, que posa punt final a les festes de Barcelona i a la celebració del Tricentenari amb l'espectacle "El somni d'un gegant"·

"El somni d'un gegant"  combinarà focs artificials, projeccions audiovisuals i elements escènics sota la direcció de Lluís Danés.

Xavi Lloses és l'autor de la banda sonora de l'espectacle , que versiona clàssics populars catalans amb les veus de Bikimel, Xavier Sabata, Adrià Bauzó, Oriol Aymat i el mateix Xavi Lloses.

Al ritme d'aquestes cançons, en una pantalla gegantina de 1.000 m2 construïda per a l'ocasió, es farà un repàs en imatges dels últims 300 anys de la història de Catalunya, recreades a  través dels somnis dels creadors que l'han fet visible a món: Gaudí, Pau Casals, Dalí, Miró.

El text de l'espectacle, obra del periodista i historiador Toni Soler, responsable també de la direcció de les celebracions del Tricentenari de la capital catalana, posarà l'accent en l'homentage a la llengua i la seva evolució  des d'Ausiàs March fins a Miquel Martí i Pol.

L'actor Lluís Soler serà l'encarregat de la narració des de les fonts.


Transmissió televisiva amb Helena Garcia Melero

A la veu de Soler s'hi sumaran, per als nostres espectadors, Helena Garcia Melero, en la transmissió televisiva; Paulí Subirà, en la realització, i Mertxe Larumbe, en la producció.


L'espectacle, que donarà també protagonisme a les columnes de Puig i Cadafalch,  tindrà una durada de 30 minuts.
.
Anar al contingut