Cicle "Aquí es donde"

Els nens protagonitzen la 6a Mostra de Documentals Llatinoamericans

Nou produccions de Mèxic, el Salvador, Hondures, el Perú, Colòmbia i Xile configuren el programa de la 6a Mostra de Documentals Llatinoamericans "Aquí es donde", organitzada per la Casa Amèrica Catalunya i Ojo Rojo Asociación Cultural. Les projeccions tindran lloc tots els divendres de setembre i el primer divendres d'octubre, a les 20.00 als Cinemes Girona de Barcelona. El preu de l'entrada és de 2,5 euros.

La 6a Mostra de Documentals Llatinoamericans, que organitzen la Casa Amèrica de Catalunya i Ojo Rojo Asociación Cultural, programa un total de nou documentals entre els dies 5 de setembre i 3 d'octubre. Aquesta sisena edició, que porta per títol "Aquí es donde" ¿expressió popular mexicana que s'usa per expressar l'avinentesa d'un lloc o d'una acció-, està dedicada als diversos problemes que afecten la infància a Sud-amèrica. Sovint els nens són les víctimes supervivents d'una herència de generacions de misèria, migracions, etc., i alhora els futurs servadors de cultures i coneixements ancestrals.

Les nou produccions del programa del certamen, que s'emmarca en el projecte LAT Cinema impulsat per la Casa Amèrica, provenen de Mèxic, el Salvador, Hondures, el Perú, Colòmbia i Xile, i es podran veure tots els divendres del mes de setembre i el primer divendres d'octubre als Cinemes Girona de Barcelona, a les 20.00.

Els nou documentals i el calendari d'emissions són els següents:
- 5 de setembre. "Los herederos" (Mèxic, 2008).

- 12 de setembre. "El Lugar Más Pequeño" (El Salvador, 2011). La pel·lícula anirà precedida pel curtmetratge "Niños de Agua" (El Salvador, 2006).

- 19 de setembre. "La Lengua (Dungun)" (Xile, 2012) i "Pequeñas Voces" (Colòmbia, 2011).

- 26 de setembre. "¿Cuál es el camino a mi casa?" (EUA-Mèxic, 2009) i "Iskay Yachay: Los dos saberes" (Perú, 2005).

- 3 d'octubre. "Canícula" (Mèxic, 2012) i "Naranja Dulce" (Mèxic, 2011).
Anar al contingut