Actualitat

"Feina... després dels 45?" i "Roba tòxica", a "Latituds"

Trobar feina després dels 45 anys és molt dificil i, si els últims anys de vida laboral no es cotitza, no s'aconsegueix una jubilació digna. Els parats majors de 45 anys s'han començat a associar i a fer-se visibles.

Aquest dissabte, a les 23.05, recupera els capítols "Feina... desrpés dels 45?" i "Roba tàxica".
 
Feina... després dels 45?
 
Trobar feina després dels 45 anys és molt difícil, i si els últims anys de vida laboral no es cotitza no s'aconsegueix una jubilació digna.
 
Els aturats majors de 45 anys s'han començat a associar i a fer-se visibles. Primer creant associacions d'àmbit local que s'estan estenen per molts municipis; després, començant a federar-se entre aquestes associacions. Exigeixen a les empreses que els tinguin en compte i als polítics que recuperin els incentius i les ajudes per a aquest col·lectiu, suprimits els darrers anys.
 
Els especialistes consideren que la solució estructural passa per aconseguir una economia més competitiva en una societat més igualitària. Per aconseguir-ho caldria un gran pacte de model de societat, que maximitzés l'ocupació i reduís la pobresa al mínim. Finlàndia ho va fer als anys 80 apostant per l'educació i se'n va sortir.
 
Roba tòxica

Grans campanyes internacionals denuncien l'ús habitual de tècniques i substàncies tòxiques en la producció de roba, que malmeten greument el medi ambient i la salut de treballadors i de consumidors. Una d'aquestes campanyes la impulsa l'ONG Greenpeace, que va demostrar que la roba de grans marques que portem té subsstàncies tòxiques que poden arribar al nostre cos i alterar-nos l'equilibri hormonal. 
Anar al contingut