Rutes per Catalunya

Del Solsonès al Bages, a GR Pirineus"

Marc de las Heras protagonitza els capítols "El ball del gegant" i "Viatge al centre de la nostra terra".

Divendres, 22 d'agost, a les 21.55, el canal 33 emet dos capítols més de "GR Pirineus" que ens porten pel Solsonès i el Bages.

"El ball del gegant"

En aquest capítol la ruta travessa el Solsonès. Comencem el viatge al monestir de Sant Pere de Graudescales, a la Valldora, passem per Sant Lleïr i des d'allà enfilem camí cap a la Serra de Busa, un mirador natural simplement espectacular. Des d'aquí passem pel Pantà de la Llosa del Cavall i a la vora recuperem energies cruspint-nos unes patates amb fredolics. I per acabar aquesta jornada tan esportiva, arribem fins a Sant Llorenç de Morunys, on el Marc aprèn a jugar a les bitlles catalanes!

L'endemà, de bon matí, seguim un tram del Camí dels Bons Homes fent marxa nòrdica, passant per Timoneda, Lladurs i fins a Solsona. I un cop a la capital, coneixem els gegants més bojos de Catalunya, una tradició genial!! I acabem de Carnaval.

En total, uns 45 quilòmetres, repartits en dues jornades, fets a peu i...


"Viatge al centre de la nostra terra"

La ruta ens porta des del Solsonès fins al Bages. El punt de sortida el marquem al centre geogràfic de Catalunya, el santuari de Pinós. I des d'aquí anem fins a Ardèvol, on se celebra cada any una de les tradicions nadalenques més conegudes de la zona: el pessebre vivent... A veure si endevineu quin paper li tocarà fer al Marc...

L'endemà, ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, comencem a Su, fent un bon esmorzar i anem primer al Miracle i després a Freixenet per conèixer com s'estudia en una escola rural. Seguim per Cardona, la ciutat de la sal, on aprenem a treballar-la des d'un punt de vista molt artístic. I, finalment, arribem al nostre últim destí, Valls de Torroella, on fem cervesa artesana.

En total, uns 50 quilòmetres repartits en dues jornades, fets a peu i en cotxe. Passejant-nos per la frontera que forma l'imponent Prepirineu!
Anar al contingut