Guardó

"Descalç sobre la terra vermella" és nominada als Seoul International Drama Awards 2014

El comitè organitzador dels prestigiosos premis SDA ha anunciat la nominació de la coproducció de TV3 que explica la vida del bisbe Pere Casaldàliga.

"Descalç sobre la terra vermella", una coproducció de Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta, Televisió Espanyola, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA i Ancine, ha estat nominada als Seoul International Drama Awards 2014. La minisèrie és una de les 24 cintes nominades d'entre les més de dues-centes propostes arribades de 50 països a aquests prestigiosos premis de Corea del Sud, que es faran públics el dia 4 setembre.

La minisèrie de dos episodis, basada en el llibre de Francesc Escribano, explica la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil. La producció es va emetre per TV3 els dies 24 i 25 de març amb molt bons resultats d'audiència i una bona valoració de la qualitat per part del públic. La primera part va tenir 468.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 16%. I el segon capítol va pujar fins a 518.000 espectadors de mitjana i un 16,7% de quota.

"Descalç sobre la terra vermella" ha guanyat la Gold World Medal a la millor minisèrie al New York Festival International TV & Film Awards. També ha obtingut el FIPA d'Or a la millor interpretació masculina (Eduard Fernández) i el FIPA d'Or a la millor música original (David Cervera) a la 27a edició del Festival Internacional de Programmes Audiovisuels de Biarritz.

Sinopsi

L'any 1968, Pere Casaldàliga és un sacerdot de 40 anys que es presenta com a voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso queda impactat per les grans diferències que hi troba. Allà descobrirà l'autèntica realitat social de l'àrea: tribus gairebé extingides, petits camperols atrets per una llei que els permet posseir la terra que fan productiva, i poderosos i corruptes terratinents que expulsen aquests camperols amb extorsió. Quan decideix ser un camperol més, esdevé una amenaça per al poder establert.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Oriol Ferrer
Guió: Marcos Bernstein i Maria Jaén
Producció executiva: Francesc Escribano
Producció executiva TVC: Rosa Bosch
Intèrprets: Eduard Fernàndez (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Mònica López (Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Kai Puig (Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), Francesc Orella (Don Aloisio), Cristina Lago (Rosa), Simone Iliescu (Flavia), Babu Santana (Boca-Quente) i Eduardo Magalhaes (Josué), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Néstor Calvo
Anar al contingut