Nova eina

El Tuitòmetre de la campanya del 25-N

El portal 324.cat ha estrenat una eina que permet descobrir de manera molt gràfica què tuitegen els partits, els candidats i la ciutadania. De quins temes parla més sovint cada partit? Quines són les paraules clau dels seus tuits?

Què s'està dient a Twitter, de les eleccions catalanes? Què en diuen els seus protagonistes?

El portal informatiu 324.cat ha creat el Tuitòmetre, una eina que recull tots els tuits que fan els perfils oficials dels partits i els candidats que s'han presentat . A més, també recull aquells tuits creats per la mateixa ciutadania, sempre que portin la paraula clau "#25N".

L'eina processa tota la informació, inabastable d'una altra manera, i permet identificar gràficament de quins temes s'està parlant: del model de país, d'economia, sanitat....

Un rectangle dividit en 10 parts representa la totalitat dels tuits. I cadascuna de les 10 parts representa un dels grans temes que s'han definit. La mida d'aquestes parts representa quants tuits estan parlant d'aquell tema: un quadrat més gran implica més tuits sobre el tema. Aquest gràfic és dinàmic i varia dia a dia, de manera que permet veure com evolucionen els discursos al llarg dels dies de campanya.

Clicant sobre un dels temes es poden veure les "paraules clau" més habituals per parlar d'aquell tema. Per exemple, quan parlem de model de país, en quins termes ens hi referim? Parlem de sobirania, de federalisme, d'independència, de consulta, de referèndum...?

Per últim, aquesta eina també ens permet comparar diferents autors alhora: el que estan comentant els polítics s'assembla a allò que està comentant la ciutadania? El que comenten els candidats està en línia amb el que es diu des del perfil oficial del partit?

Cal tenir en compte que el Tuitòmetre és un exercici d'aproximació a la part del discurs que es pot detectar perquè inclou diferents paraules clau, però no és un reflex de la totalitat de les converses electorals.
Anar al contingut