La globalització en positiu

"Singulars" parla amb Pedro Nueno

Una de les persones que probablement coneix més a fons l'impacte real de la globalització en l'economia mundial.

Dimarts, 28 de febrer,  "Singulars" entrevista Pedro Nueno, una de les persones que probablement coneix més a fons l'impacte real de la globalització en l'economia mundial. Sobretot pel que fa a la irrupció de la Xina com a gran potència econòmica.

Pedro Nueno és arquitecte tècnic i enginyer industrial i es va doctorar a Harvard en Administració d'Empreses. Des de 1987 és professor d'Administració i Direcció d'Empreses a l'Escola de Negocis IESE de Barcelona. I és l'impulsor i l'ànima del projecte CEIBS, China Europe International Business School, a Xangai. Aquesta escola de negocis, fundada el 1994, està situada entre les 30 millors del món, segons el "Financial Times".

El professor Nueno diu que, per superar l'actual context econòmic, cal incrementar la productivitat, i creu que Catalunya ha de saber defensar el teixit industrial en els camps on és forta, com l'alimentació, l'automoció o les farmacèutiques. Som una societat industrial que encara pot evolucionar cap endavant afegint-hi coneixement, però no hem sabut vendre la marca "Catalunya" o "Barcelona".

Barcelona podria ser la porta d'entrada a Europa per a economies com la xinesa, però l'excés de requeriments burocràtics frena els inversors xinesos o indis.

Pedro Nueno és dels que insisteix a mirar què estan fent bé les empreses catalanes. Algunes exporten a tot el món i venen més a fora que aquí. És d'aquestes, que n'hem d'aprendre. Són aquestes les que ajuden a crear la marca "Barcelona".

Les coses canvien i els productes que es necessitaran o que interessaran d'aquí 5 anys no són els que es fabricaven fa 10 anys.

Pedro Nueno: la globalització en positiu.
Anar al contingut