Esdeveniment

TV3 servirà el senyal internacional de la visita del papa a Barcelona

A la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família es mostraran al món per primera vegada les imatges de la nau central amb l'interior acabat.

TV3 serà la televisió encarregada de donar el senyal internacional de la visita del papa Benet XVI a Barcelona i de la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família, un esdeveniment que, juntament amb el caràcter religiós i de visita d'un cap d'Estat a Catalunya, servirà també per projectar a escala internacional la imatge de Barcelona a través de l'obra de Gaudí.

A començaments del segle XX, Gaudí, en plena construcció de la Sagrada Família, va dir: "Vindran de tot arreu per veure el que estem fent". Ara, amb la visita del papa per la dedicació de la basílica, és l'oportunitat única que TV3 porti la Sagrada Família arreu del món.

150 milions de persones d'audiència potencial poden arribar a seguir la cerimònia i un miler de mitjans de tot el món rebran el senyal de TV3.
Per les dimensions del recorregut que Benet XVI farà pels carrers de Barcelona, la cobertura d'aquest trajecte i de la cerimònia posterior de dedicació de la Sagrada Família comportarà un dels desplegaments més importants que hagi fet mai TV3, un operatiu multidisciplinari en què treballen equips de les diferents àrees de la cadena.

Els últims avenços tecnològics

TV3 ha muntat un dispositiu complet amb els últims avenços tecnològics que permetran veure-ho i viure-ho com si l'espectador fos al centre de tot el que passa: visió aèria des de la càmera situada a l'helicòpter que emmarcarà la Sagrada Família a Barcelona i oferirà una panoràmica privilegiada; una càmera situada just davant del papamòbil oferirà tots els detalls del recorregut pels carrers de la capital catalana; una "spidercam" que amb un teixit de cable recorrerà la nau central de la Sagrada Família per mostrar al món en exclusiva les primeres imatges de l'interior acabat, amb la seva grandiositat, i també microcàmeres per captar tots els detalls i les emocions d'un esdeveniment històric.

Concretament, la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família, l'acte central de la visita, al qual només podran accedir els equips de TV3, es cobrirà en HD amb un total de trenta-dues càmeres i equips de 3D, que també captaran imatges per a la gravació d'un especial.

La visita de Benet XVI i el que significa en els diferents àmbits centraran l'interès dels serveis informatius de la cadena durant tota la setmana vinent, tot i que serà quan arribi a Catalunya el moment de màxima atenció. Per seguir l'arribada de Benet XVI a Santiago de Compostel·la —primera ciutat que visita i on, com a cap d'Estat, serà rebut pels prínceps d'Astúries i membres del govern espanyol— hi haurà desplaçada la periodista Fina Brunet.

Segons els horaris previstos, l'arribada de Benet XVI a Barcelona, dissabte al vespre, es podrà seguir en directe al "Telenotícies vespre" i també al canal de notícies 3/24. Des de l'aeroport informarà la periodista Ariadna Oltra i cal destacar que a l'avió de Benet XVI, amb el grup de periodistes que acompanyen el papa en el seu viatge, hi haurà el periodista de TV3 Josep Cuní per poder oferir, durant i després d'aquesta visita, les impressions des de dins.

Especial "Benet XVI a la Sagrada Família", a TV3, el 3/24 i TV3 HD


Diumenge 7 de novembre al matí, quan comencin els actes, TV3, el 3/24 i el canal TV3HD oferiran un programa especial a partir de les vuit del matí, presentat pel periodista Joan Carles Peris i l'especialista de TV3 en temes religiosos, Francesc Rosaura. El programa, que durarà aproximadament fins a l'hora del "TN Migdia", es farà en directe des del plató que la cadena instal·larà davant d'una de les façanes de la Sagrada Família.

Durant tot el recorregut, TV3 tindrà equips desplaçats per seguir l'arribada de Benet XVI a la Sagrada Família i la rebuda que els ciutadans li fan als carrers de Barcelona. La periodista Núria Solé serà l'encarregada d'informar des del pla de la catedral, davant l'arquebisbat; Núria Bacardit serà a l'avinguda Gaudí, i Mireia Prats, Manel Alias i Míriam Vila seguiran diferents punts del recorregut.

A partir de les 10.00, TV3, el 3/24 i TV3HD retransmetran en directe la missa de dedicació del temple de la Sagrada Família; serà també el moment de mostrar a tot el món, per primera vegada, les imatges de la nau central de la Sagrada Família amb l'interior acabat. Les parts de la litúrgia en llatí es podran seguir subtitulades mitjançant el teletext en aquells aparells de televisió que tinguin accés directe al subtitulat. A partir de les 12.00, el programa especial oferirà també la cerimònia de l'àngelus i el recorregut posterior pels carrers de la ciutat.

Al plató de l'especial "Benet XVI a la Sagrada Família" acompanyaran Joan Carles Peris i Francesc Rosaura diferents convidats: la periodista, traductora i vaticanista Marta Nin; Francesc Romeu, capellà, periodista i professor de periodisme religiós de la Universitat Ramon Llull, i l'escolapi Ramon Julià i Saurí, liturgista del Vaticà.

Visita a l'Obra del Nen Déu

A la tarda, Benet XVI visitarà l'Obra del Nen Déu, al Guinardó, una institució dedicada a atendre persones amb discapacitat. Els equips de TVC també cobriran en exclusiva aquesta visita per a tots els mitjans del món, un acte que els teleespectadors catalans podran seguir en directe a través del canal de notícies 3/24.
Anar al contingut