Personatges destacats

El nou 33 estrena "Singulars", un espai que vol escoltar per aprendre

Jaume Barberà es posa novament davant les càmeres al capdavant d'aquest nou programa d'entrevistes a personatges que destaquen en l'àmbit on interactuen.

Personatges que parlen amb claredat dels seus coneixements, de la realitat que els envolta, del que els preocupa i de tot allò que els ha conformat com el que són.

El programa, d'una hora de durada, s'emetrà els dimarts i dedicarà la màxima atenció a figures encara desconegudes per al gran públic, però molt ben valorades en els seus respectius àmbits professionals o bé que es considera que són singulars per la seva trajectòria. Són, en definitiva, ciutadans gairebé desconeguts, però imprescindibles.

Amb el mateix objectiu d'acostar al gran públic diferents personatges destacats, el programa emetrà en cada emissió un reportatge sobre els que anomenem "els altres singulars", és a dir, persones o professionals la quotidianitat dels quals és ben peculiar.

El programa no busca en cap cas personatges estrafolaris o conductes estrafolàries, és a dir, no és un programa sobre persones estranyes.

Ernest Arenas, primer convidat del programa

La primera edició de "Singulars" tindrà com a convidat Ernest Arenas, doctor en neurociències. Investigador de l'Institut Karolinska, de Suècia, és una de les grans autoritats mundials en la investigació sobre les cèl·lules mare en la lluita contra el Parkinson. Ha rebut el premi INGVARD -considerat el Nobel per a joves investigadors-, de la Reial Acadèmia Sueca.

La vida d'Ernest Arenas és una història de superació, de voluntat, d'esforç i de sacrifici. Fa dos anys es va haver de sotmetre a un trasplantament de ronyó, un contratemps que ja sabia que hauria de passar tard o d'hora des de feia molts anys. Els últims se'ls va passar fent-se quatre vegades al dia la diàlisi. Però no va aturar en cap moment les seves activitats d'investigació ni de divulgació per tot el món. Ell mateix es feia la diàlisi als hotels on s'allotjava, entre conferències i congressos.

Un altre dels protagonistes del programa serà Juan Ignacio Cirac, doctor en Física Teòrica i un del màxims experts en computació quàntica del món. És l'autor d'un nou sistema de computació i d'un nou sistema quàntic de transmissió d'informació totalment indesxifrable.

Nascut a Manresa i format a Madrid, l'avui director de la Divisió Teòrica de l'Institut Max-Planck de Munic va ser guardonat l'any 2006 amb el Príncep d'Astúries d'investigació cientificotècnica.

Els convidats i autèntics protagonistes de "Singulars" no seran tots científics. També hi haurà empresaris, emprenedors, economistes, metges, escriptors i expolítics.
Anar al contingut