Corresponsalies TVC

Antoni Bassas assumeix la corresponsalia de TV3 a Washington

TV3 obre corresponsalia a Sud-amèrica amb Isabel Galí i redimensiona les dels Estats Units i d'Europa amb Antoni Bassas i Martí Anglada.

TV3 obrirà aquesta tardor una corresponsalia itinerant a Sud-amèrica amb què atendrà els focus d'atenció informativa preferent a cada moment. La periodista Isabel Galí es traslladarà en primer lloc a Veneçuela, que afronta unes eleccions regionals el 23 de novembre. Durant 25 anys, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha volgut que Catalunya tingués els ulls oberts al món per explicar les transformacions a tots els punts del planeta, i aquesta és sens dubte una zona de màxim interès sociopolític i, alhora, és origen de moltes de les persones que viuen al nostre país.

TV3 treballarà en coordinació amb els efectius de Catalunya Ràdio en aquella zona del món per donar una cobertura àmplia de tot allò que hi passi, un primer pas per reforçar els desplegaments informatius conjunts en totes les plataformes d'informació del grup de mitjans públics de comunicació, des de les emissores fins al portal 3cat24.cat.

Amb aquest mateix objectiu, dos dels màxims pols d'interès informatiu del món i que més influència tenen sobre la nostra vida, els Estats Units i Europa, rebran la mirada i l'anàlisi de dos perfils d'àmplia experiència periodística, Antoni Bassas i Martí Anglada, respectivament. Antoni Bassas s'incorporarà a la redacció de TV3 com a corresponsal a Washington, capital d'un país d'interessos polièdrics, on la política, la cultura, l'economia i la societat tenen una repercussió cada cop més evident a casa nostra. I l'actual cap d'Informació Internacional de TV3, Martí Anglada, ens explicarà des de Brussel·les i des d'altres capitals de l'Europa Central una realitat –la construcció europea- en contínua evolució i tensió, que mira també Rússia i l'Àsia Central, i que, des de les institucions comunitàries, determina també la nostra vida quotidiana.

Aquests seran anys d'intensa transformació econòmica i social, i TV3 serà allà, com hi és ara, per explicar-ho amb veu pròpia i amb la mirada atenta, acompanyant els altres periodistes que des de Jerusalem, Londres, París, Pequín i Rabat, formen part de la nostra mirada al món.

Isabel Galí assumirà la corresponsalia de Sud-amèrica aquest octubre, mentre que els canvis en les corresponsalies de Washington i Brussel·les es produiran al llarg de 2009. D'aquesta manera serà l'actual corresponsal a Washington, Albert Elfa, qui encapçalarà –juntament amb Raquel Sans- la cobertura especial que TV3 dedicarà a les eleccions nord-americanes del 8 de novembre. Serà, per tant, a la temporada 2009-2010 quan Antoni Bassas ens parlarà des dels Estats Units. Així mateix, Carles Prats, corresponsal a Brussel·les en els darrers anys, continuarà la seva tasca a la capital europea fins a la primavera del 2009, moment del relleu amb Martí Anglada.


Isabel Galí (1973) va treballar per primer cop als Serveis Informatius de TV3 el 1995. Des de llavors també ha exercit de periodista a altres mitjans, com a "El Periódico de Catalunya" i CNN+. El 2001 es va reincorporar a la redacció d'Informatius de Televisió de Catalunya com a periodista ENG i entre l'agost del 2005 i l'agost del 2007 va ser corresponsal de TV3 a Jerusalem. Actualment forma part de l'equip de la Secció Internacional dels Informatius de TV3.

Antoni Bassas (1961) fa els seus primers passos en el periodisme amb 16 anys a Ràdio Joventut, d'on salta a Ràdio Barcelona el 1981 per incorporar-se a les transmissions de "Futbol en Català" de Joaquim Maria Puyal. Des del 1985 i durant 13 temporades més, comparteixen les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio. En aquesta emissora, el 1994 Bassas crea, amb Xavier Bosch, el programa "Alguna pregunta més?", i el 1995 assumeix la direcció i conducció d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb què va ser líder d'audiència durant 14 temporades i fins a la seva última emissió el passat juliol. Antoni Bassas també ha estat vinculat a TV3 amb diferents responsabilitats als programes "Vostè jutja", "El joc del segle", "Lloll", "Un tomb per la vida", "Blanc o negre", "Tres pics i repicó", "Aquest any, cent!", "A contracorrent" i "Alguna pregunta més?". La seva llarga trajectòria ha estat reconeguda amb diversos guardons: Premi Ondas 1997, Premi Òmnium Cultural 1998, Premi Millor Periodista Esportiu 1990, Premi Ràdio Associació 2000, Premi Nacional de Periodisme 2001, Premi d'Honor Lluís Carulla 2004, Premi Nacional de Radiodifusió 2005, Premi Joan Gomis 2007.

Martí Anglada (1949) fa 36 anys que va començar la seva carrera periodística a "La Vanguardia", on es va especialitzar en la informació internacional, ocupant les corresponsalies a l'Orient Mitjà, a Itàlia i a la Gran Bretanya. Coincidint amb les primeres emissions diàries, el gener de 1984 Anglada es va incorporar a TV3, on va ser tant el primer delegat a Madrid com el primer corresponsal als Estats Units. Martí Anglada ha destacat igualment com a analista de política internacional, també a la ràdio i la premsa escrita, dedicació que li ha permès publicar recentment el llibre "Afers (no tan) estrangers". Des de fa sis anys era el cap d'Informació Internacional de TV3.
Anar al contingut