Dijous, canvi de temps amb retorn dels núvols i dels ruixats sense glaçades

Cinc dies al davant amb ruixats i pluges, cinc dies amb temps insegur

Néstor GómezActualitzat

Durant els pròxims set dies no ens visitarà cap anticicló, de manera que estarem sota la influència de les borrasques. Això sí, caldrà seguir l'evolució de les pertorbacions per determinar si ens afectarà d'una manera o d'una altra. Dintre d'aquests dies de temps insegur tindrem jornades amb predomini del sol.

Més núvols que estones de sol, Cardedeu (Miguel Ángel Ciudad)

Núvols en augment

De matinada el cel estarà variable, cosa que farà que les glaçades desapareguin de gairebé tot el país, i només en quedaran en algunes valls del Pirineu. Els núvols que hi haurà de bon matí a les comarques de Girona deixaran alguna gota minsa. Els núvols aniran a més durant tot el dia, amb algunes petites clarianes transitòries. El cel més cobert el trobarem al Pirineu i al Prepirineu. De fet, a primera hora de la tarda els ruixats s'estendran per tot el Pirineu, des de l'Alta Ribagorça fins a l'Alt Empordà. Uns ruixats que podran ser localment moderats i en forma de neu per sobre dels 1.600 metres. Al vespret, una altra línia de precipitacions entrarà a Catalunya des de l'Aragó amb ruixats a Ponent i a les Terres de l'Ebre.

Matí sense glaçades i màximes més baixes

Els núvols de la matinada esmorteiran el descens de les temperatures mínimes. Pocs racons del país baixaran per sota dels 0 ºC. En general, les mínimes pujaran entre 3 i 5 graus respecte als valors de dimecres a primera hora del dia. En canvi, fruit dels núvols que tindrem, les màximes baixaran arreu del país. Les temperatures més altes del dia rondaran els 20 ºC al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre.

I la recta final de setmana...

Divendres veurem una mica més el sol i tornaran a créixer nuvolades al Pirineu, on cauran ruixats. I el cap de setmana serà del tot insegur, amb pluges, ruixats, estones de sol i ambient suau.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut