Aires de tardor a TV3

Guia per no perdre's cap detall de la nova temporada

TV3 estrena temporada amb una programació que reforça la franja matinal i consolida la de tarda amb apostes de recorregut. Els telenotícies, referents en informació, conviuran amb noves apostes d'entreteniment, divulgació i ficció combinades amb altres espais ja consolidats a la graella

La franja matinal de TV3 es renova. Cada dia, de 6.30 a 8.25, la periodista Ariadna Oltra dirigeix i presenta un nou telenotícies, el "TN matí". Aquesta és una de les novetats de la tardor 2019. Es tracta d'una aposta estratègica de TV3, amb l'objectiu de potenciar l'arrencada informativa del "day time".

Un cop acabi, de les 8.25 i fins a les 12.00, serà el torn d'"Els matins", el magazín matinal de referència a Catalunya. Conduït per Lídia Heredia, va tancar la temporada líder amb una quota del 17,2%. La informació continuarà sent el motor de l'espai, amb entrevistes, participació d'experts i analistes, connexions, reportatges i debats.

Heredia tindrà de veïna matinal Oltra, a primera hora, i passarà el testimoni, al migdia, a Ricard Ustrell que, a partir de les 12.00, es posarà al capdavant de "Planta baixa", una de les estrenes de TV3 aquesta temporada.

Planta baixa, novetat al migdia

Ustrell encapçala la proposta d'una nova generació de periodistes que s'estrena en televisió per aportar un punt de vista jove, inèdit i modern. Un programa d'actualitat social i política, amb reporters al carrer i connexions en directe i que prescindirà de la tertúlia.

Al menjador, s'hi analitzaran les notícies més importants. A la sala d'estar, els temes d'interès social d'investigació pròpia. A la cuina, periodistes especialitzats hi explicaran històries de medi ambient, feminismes, ciutadania i vida digital. Per últim, al traster, l'espai per a la reflexió, s'hi abocarà la visió del món de grans noms de la comunicació.

 

"'Planta baixa' serà un programa amb moltes finestres al carrer. Amb portes obertes a l'actualitat." Ricard Ustrell 

 

El director i presentador Ricard Ustrell moments abans de la presentació de la temporada al plató del programa

 

Informatius de referència

Acabada la proposta matinal que començarà primera hora i arribarà fins al migdia, a les 14.00, el focus tornaran a ser les notícies. El "TN comarques", dirigit i presentat per Núria Solé, continuarà apropant la informació del territori amb la confiança de ser un dels espais més ben considerats per l'audiència catalana en tota la graella televisiva. 

Les edicions generalistes dels telenotícies mantenen els editors i presentadors actuals: Carles Prats i Raquel Sans al "TN migdia"; Toni Cruanyes al "TN vespre", i Ramon Pellicer i Cristina Riba als "TN cap de setmana".

Tots ells, durant la darrera temporada, van rebre el suport unànime de l'audiència i han encapçalat el rànquing dels programes més vistos del dia en totes les edicions, superant, habitualment, la quota del 20%. Alhora, els informatius de TV3 són els més ben valorats en qualitat, imparcialitat i credibilitat.

 

 

Actualitat, entreteniment i humor a la tarda

Les tardes de la cadena continuaran apostant pel magazín "Tot es mou" amb l'objectiu d'acompanyar els espectadors en una franja horària en què actualment es mouen fets de gran interès i a un ritme trepidant.

Helena Garcia Melero seguirà connectada a l'actualitat, donarà veu als protagonistes, anirà en directe allà on passi la notícia i tractarà aquelles qüestions que toquen més de prop els ciutadans.

La divulgació i l'entreteniment continuarà a càrrec de Lluís Marquina. En aquest apartat, Carme Ruscalleda donarà consells i explicarà trucs de cuina, i comptarà amb la companyia de Dolors Boatella, la instagramer Juliana Canet i el músic Lluís Gavaldà, així com la col·laboració d'Elisenda Pineda i Dani Jiménez amb els seus experiments científics.

 

Vicent Sanchis, director de TV3, conversa amb Marc Ribas i Carme Ruscalleda en la presentació de la temporada

 

El trampolí cap al "TN vespre" seguirà sent l'espai d'humor "Està passant". El programa dirigit i presentat per Toni Soler s'ha consolidat, després de dues temporades, com una cita imprescindible per repassar les notícies en clau humorística.

Als ja habituals Jair Domínguez i Elisenda Carod s'hi suma un gran equip de col·laboradors que han fet que el programa compti amb un grup cada cop més ampli de seguidors tant a la televisió com a les xarxes socials. L'espai va tancar la temporada amb un quota de pantalla del 18,1% i una gran vida a internet, que inclou milers de reproduccions a la carta i un ampli creixement a Instagram, Facebook i Twitter.

 

Una nova sala per a la ficció

Una altra de les estrenes de la tardor és la sèrie "La sala", protagonitzada per Francesc Garrido i que gira al voltant de Yago Costa, un inspector de policia especialitzat en interrogatoris que, sense motiu aparent, ha comès, a la comissaria on treballa, un assassinat que el condemna a la presó durant anys.

La visita de Sara Sibilio, una jove periodista que li fa una sèrie d'entrevistes per esbrinar quins motius el van portar a cometre el crim, és el punt de partida de la trama. A través d'aquestes entrevistes s'aniran sabent, capítol a capítol, els diferents casos que Yago va investigar al costat del seu company.

Paral·lelament, i després d'un final de temporada dramàtic, les sobretaules a TV3 seguiran reunint els teleespectadors al voltant de la tercera temporada de "Com si fos ahir". En l'últim curs, la ficció va establir una mitjana de 241.000 espectadors diaris. Als mitjans digitals, els diferents capítols van tenir 15 milions de reproduccions de vídeo.

Les noves trames dels protagonistes es complementaran amb l'arribada de personatges nous. Entre les noves cares hi haurà els actors Anna Ycobalzeta, Joan Carreras, Anna Gràcia, Núria Gago, Rita El Jebari, Martina Roura, Artur Busquets, Mima Riera, Marta Millà i Javier Beltrán.

 

Eduard Farelo, el Miquel de "Com si fos ahir", amb Mima Riera, una de les actrius que s'incorporaran a la sèrie

 

Noves apostes

En l'apartat de novetats, TV3 estrenarà "El suplent", un programa que aborda el món de l'escola, els mestres i uns alumnes que estan a punt d'acabar el batxillerat i han de prendre decisions importants de cara al futur. A l'aula, se substituirà el professor per una persona famosa que ocuparà el seu lloc. Els suplents revelaran facetes imprevisibles de les seves vides per captar l'atenció i fer una classe que no deixi indiferent.

També s'estrena la docusèrie "Gent de mercats", que s'endinsa en diversos mercats municipals de Catalunya amb les persones que els poblen. A través de l'espai, els teleespectadors coneixeran la vida de nissagues de comerciants o bé de botiguers que acaben d'arribar. Tots plegats al voltant de la seva clientela. El programa explora el dia a dia d'aquests petits microcosmos, peces fonamentals en el teixit dels barris i de les poblacions.

 

Èxits que tornen

Quim Masferrer continuarà fent camí arreu de Catalunya. "El foraster" torna a la pantalla de TV3 per visitar municipis com Gisclareny, el poble més petit de Catalunya, Òrrius (Maresme), l'Albi (Garrigues), Rodonyà (Alt Camp) -un poble de mestres calçotaires-, Llívia o Les, on viurà la nit de Sant Joan.

Per la seva part, Halldór Már, amb la bandera de "Katalonski", tornarà a viatjar pel món amb la seva guitarra per trobar-se amb gent que ha après el català i aquesta decisió els ha canviat la vida. Islàndia, Pequín, Moscou, Sao Paulo, Madrid i Jerusalem seran alguns dels llocs per on passarà en la seva recerca.

Mentre Halldór Már busca catalanoparlants, Gemma Nierga cercarà les arrels familiars a "Els meus pares", una de les estrenes més exitoses de la temporada passada a TV3. El programa copsa la influència en la vida personal i professional de fills i filles ben coneguts. Nierga en tornarà a visitar la infància a partir de fotografies, històries i records familiars. Els protagonistes d'aquesta segona temporada seran Roger Pera, Marta Marco, Àlex Gorina, Toni Soler, Màrius Serra, Nandu Jubany, Jorge Javier Vázquez, Pep Plaza, Elena Gadel, Nina i Miguel Poveda.  

 

Humor de capçalera

Amb l'actualitat política en plena efervescència, el "Polònia" esdevé una proposta de capçalera per desengreixar les anades i vingudes dels protagonistes de l'actualitat. La quinzena temporada s'afronta fidel al sentit de l'humor esmolat d'un programa que ha continuat batent rècords.

Al juliol, es va acomiadar amb una quota de pantalla del 22,9%, la més alta des de la temporada 2007-2008, i amb 609.000 espectadors de mitjana. Al web de TV3, els vídeos han acumulat més de 3.100.000 reproduccions. I a Twitter, el programa ha crescut en un 25% en seguidors.

 

El "Polònia" continuarà amenitzant la nit del dijous, com fa ja 15 temporades

 

Un altre històric de la graella de TV3 que continua imparable és l'"APM?". En la setzena temporada, incorporarà Joel Díaz com a reporter per assistir als saraus més rellevants. El "Mundo today" canviarà de format per guanyar més actualitat i l'artista Christian Flores farà ballar els espectadors amb muntatges musicals. El programa renovarà la imatge d'algunes de les seccions clàssiques.

"Zona zàping" també continuarà a la programació assolint les 700 edicions després de 16 temporades. Com a referent del "prime time" dels divendres, l'espai continuarà explotant la fórmula de combinar les imatges més divertides, espectaculars i curioses de les televisions mundials per fer una mirada particular sobre l'actualitat esportiva. Els vídeos domèstics dels espectadors prendran encara més protagonisme.

 

La cuina més desenfadada... i brutal

Receptes originals per al dia a dia, accessibles a tothom i amb els millors productes de temporada. Plats senzills i divertits amb un toc "brutal" del xef Marc Ribas i la rebostera Gessamí Caramés. La nova temporada del "Cuines" arrencarà carregada de sorpreses, amb nous col·laboradors i diferents maneres de reinterpretar la cuina tradicional.

A "Joc de cartes", continuarà destapant-se el Marc Ribas més enjogassat i xòuman. En la tercera temporada del concurs, la furgoneta del cuiner farà més quilòmetres que mai recorrent tot Catalunya. El programa visitarà comarques catalanes que encara no havia trepitjat i s'endinsarà en la gastronomia local gràcies, com sempre, als restauradors de cada zona.  

 

Marc Ribas continuarà fent doblet. Conduirà el "Cuines" i farà de jutge gastronòmic del "Joc de cartes"

 

Un altre concurs que no abandona l'antena de TV3 és l'"Atrapa'm si pots". Els dissabtes i diumenges, els telespectadors tenen una cita amb Llucià Ferrer just abans del "TN vespre". 

 

Conversar i aprendre

Qui també "inflarà" el comptaquilòmetres del seu vehicle serà Eloi Vila, un conversador infatigable i proper a "Al cotxe". La temporada comptarà amb 4 capítols especials en què personatges coneguts descriuran els escenaris naturals que han marcat les seves vides. La intenció és compartir un viatge pels paisatges i la memòria.

També retrospectiva és la mirada de Lluís Canut i els protagonistes del programa "Quan s'apaguen els llums", que presenta entrevistes en un to tranquil i distès en què s'estableix un clima de complicitat amb figures de l'esport ja retirades. Un clima per fer aflorar fets inèdits de les seves carreres que no es van atrevir a revelar (o no van voler) en els moments de màxima esplendor.

"L'ofici de viure" també torna a TV3 després de la bona acollida de la primera temporada. L'objectiu del programa originari de Catalunya Ràdio: mostrar altres maneres de pensar i de viure, de la teoria a la pràctica. Gaspar Hernàndez entrevistarà persones que, sovint, parlen en primera persona, des de l'experiència pròpia.

 

Debat i divulgació

Els vespres de dissabte tornen a estar reservats al "Preguntes freqüents" amb Cris Puig com a mestra de cerimònies. El "FAQS" torna a la pantalla de TV3 amb la voluntat de sumar l'anàlisi de l'actualitat política i social a l'entreteniment. En la tercera temporada, el programa vol donar més visibilitat als monòlegs d'actualitat, potenciar el seu panell de periodistes i destacar la vida intel·ligent a les xarxes. També reforçarà la participació del públic al plató i la interacció amb els espectadors.

"Al FAQSTV3 continuarem convidant a tothom encara que no vulgui venir. Potser arribarà un dia que acceptaran. El programa obrirà un espai als monologuistes del país i continuarà apostant per la música en directe." Cris Puig 

 

El "Preguntes freqüents" continuarà generant debat els dissabtes al vespre

 

Després del seu salt televisiu procedent també de Catalunya Ràdio, "Revolució 4.0" continuarà plantejant un debat innovador coral per mostrar la millor competència emprenedora i digital de manera entretinguda. Xantal Llavina conduirà cinc capítols que respondran preguntes sobre els "influencers", el ritme de la humanitat davant la crisi climàtica, el turisme a Barcelona, la dependència del telèfon mòbil o el futur a les megaciutats amb o sense els cotxes privats.

Per la seva banda, Júlia Bertran i Jofre Font es mantenen, per tercera temporada seguida, com a reporters visibles de la connexió marciana amb la cultura, amb l'abducció d'espècimens d'aquest mateix àmbit inclosa per extreure'ls informació. "Quan arribin els marcians" té com a propòsit intentar explicar a extraterrestres i terrestres com entendre els humans a través de les manifestacions artístiques.

 

Documentals en "prime time"

TV3 continua apostant per programar documentals de qualitat en franges de màxima audiència. El dimarts, "Sense ficció" seguirà oferint un ampli registre de propostes amb un denominador comú: qualitat, temes exigents i bones audiències. La tardor comptarà amb quatre estrenes amb segell "marca de la casa": "Temps d'espera", "Fills maltractadors, pares amb pors", "Paper mullat" i "Gent del barri".

Per la seva banda, el programa de reportatges amb més trajectòria de la cadena, "30 minuts", que el 19 d'octubre arribarà als 35 anys en antena, continua liderant la franja del "prime time" del diumenge. Aquesta temporada, l'espai es fixarà especialment en temàtiques relacionades amb els col·lectius més vulnerables i la defensa dels drets humans, la crisi i emergència climàtica, el consum i la salut, així com els conflictes i canvis socials i polítics arreu del món.

"La marca '30 minuts' arriba al 35è aniversari amb la voluntat d'oferir productes que no deixin indiferent l'espectador." Carles Solà, director del programa

 

Oferta per a tothom

La presentació de la temporada de tardor es va portar a terme al nou plató del programa "Planta baixa," on Ricard Ustrell va anar presentant els espais del seu nou habitatge i, alhora, van anat intervenint les principals cares de la cadena. També va prendre la paraula el director.

"Volem fer una tele per a tothom. M'engresca treballar-hi perquè hi ha grans professionals amb bon criteri, per ser líders amb imaginació i enginy." Vicent Sanchis, director de TV3 

 

 

Descarrega't aquí el dossier de premsa de la nova temporada.

 

ARXIVAT A:
Programació tardor 2019
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut