• Inici
 • >
 • Més vídeos de: "60 minuts"
 
 • Més vídeos de: "60 minuts"
 • La dona armada Play 01.47
  60 minuts - 03/11/2014

  La dona armada

  Als Estats Units, un de cada quatre propietaris d'armes és una dona. La xifra ha augmentat 10 punts en l'últim lustre. I no para de pujar. Actualment, el sector de les armes apunta cap a un nou mercat: les dones. El reportatge "La dona armada" mostra la diversitat i extensió de la comunitat femenina addicta a aquestes eines, un sector cobejat per la indústria armamentística, i explica com les armes poden canviar, per bé i per mal, la vida de les dones.

 • El poder de les agències de qualificació Play 01.28
  60 minuts - 23/10/2014

  El poder de les agències de qualificació

  Els seus veredictes creen por i pànic mundials. Les agències de qualificació han tingut un paper crucial des de l'inici de la crisi econòmica. Les seves decisions han marcat el compàs de l'economia dels països implicats, vulnerant-ne l'estabilitat, i també el del mercat financer global. Però en sabem ben poc de què fan aquestes agències exactament. Les descobrim a "60 minuts".

 • 295 dies Play 02.08
  60 minuts - 14/05/2014

  295 dies

  El 29 de maig de 1991, ETA va cometre un dels atemptats més sagnants de Catalunya: un cotxe bomba a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic. Menys de 24 hores després, la Guàrdia Civil va assaltar una casa a Lliçà d'Amunt i va matar Joan Carles Monteagudo, va ferir Jon Félix Erezuma i va detenir Juan José Zubieta. Tots tres formaven part del comando Barcelona d'ETA i eren els autors de la matança. La ràpida i contundent operació policial, just quan se celebraven els funerals, va alleujar els familiars de les víctimes alhora que va produir un efecte no desitjat a Lliçà d'Amunt, que va passar a viure pendent d'una venjança de la banda terrorista.
  I així va ser: 295 dies després, el dia de Sant Josep de 1992, un cotxe bomba va esclatar darrere de L'Aliança -el centre social i cultural del poble-, i va matar un artificier de la Guàrdia Civil. Tothom ho va interpretar com la venjança d'ETA i com un toc d'alerta a la població per la seva suposada col·laboració en la desarticulació del comando Barcelona de deu mesos abans.
  El documental "295 dies" reconstrueix el clima que es va viure a Lliçà d'Amunt i a Granollers aquells deu mesos de 1991 i 1992, a partir d'una trentena de testimonis.

 • Per on passa el futur Play 01.46
  60 minuts - 11/04/2014

  Per on passa el futur

  Les "regions d'intercanvi econòmic" juguen un paper clau en una Europa que viu un moment de recomposicions territorials, econòmiques i socials. Aquest és un concepte modern que pren com a base l'àmbit de l'activitat econòmica i comercial, que se superposa als tradicionals criteris geogràfics, socials o polítics. La principal megaregió del sud d'Europa és la conformada per un ampli espai que inclou l'oest d'Alemanya, les regions franceses de Roine-Alps, Provença-Alps-Costa Blava, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, Catalunya, bona part d'Aragó, País Valencià, Balears, Múrcia i Andalusia.

 • "Femen, dones guerreres" Play 02.11
  60 minuts - 28/02/2014

  "Femen, dones guerreres"

  Qui són realment les dones activistes "Femen"? Conegudes per usar el seu cos com a "arma" de comunicació, aquestes noies ucraïneses són avui la nova cara del feminisme. Han arribat a ser internacionalment conegudes per l'organització de protestes en "topless" contra el turisme sexual, institucions religioses o el sexisme. "60 minuts" n'explica els orígens i n'explora les causes.

 • El senyal perdut de la democràcia Play 02.15
  60 minuts - 11/02/2014

  El senyal perdut de la democràcia

  Era un fet sense precedents en la història mundial. Enlloc, i mai en cap estat anomenat "democràtic", s'havien silenciat la ràdio i televisió pública d'una manera com aquesta, que es va qualificar d'"autocràtica" i "antidemocràtica". En menys de cinc hores, la tarda de l'11 de juny del 2013, el primer ministre grec, Andonis Samaràs, decideix apagar els interruptors de l'ERT, la cadena pública de Grècia, després de 75 anys d'emissió contínua. Les dues freqüències de ràdio i televisió es van quedar en silenci, de manera que les pantalles van passar a negre i l'emissora d'FM va començar a brunzir.
  El tancament de l'ERT va ser un acte polític inaudit, que va commocionar els ciutadans grecs i els va portar records de l'època fosca de la dictadura. També va causar un escàndol internacional ferotge a tot el món. Per què la ràdio i televisió pública havien de morir?

 • L'endemà de la pau Play 01.07
  60 minuts - 06/02/2014

  L'endemà de la pau

  Podrien els mitjans que es van utilitzar per resoldre el conflicte de l'apartheid a Sud-àfrica aplicar-se al conflicte palestino-israelià? "60 minuts" mostra com una persona que ha viscut en primera persona tots dos conflictes, Robi Damelin, es fa aquesta pregunta.

 • Constructors d'Estats Play 01.26
  60 minuts - 20/01/2014

  Constructors d'Estats

  Com es pot construir un país des de zero? "Constructors d'estats" fa el seguiment d'una funcionària de l'ONU, Lise Grande, en el seu intent de posar en pràctica la teoria per donar forma a la jove democràcia de la República del Sudan del Sud. Al juliol del 2011, el Sudan es va convertir en l'última nació creada al món, el país 193 de l'ONU, després d'una guerra civil de 50 anys que va matar més de dos milions de persones. Les Nacions Unides col·laboren estretament amb el vicepresident del Sudan del Sud, Riek Machar, que ha passat directament de la lluita armada al servei públic. Ara els antics companys d'armes de la selva són ministres del govern. Les apostes, els reptes i les esperances del país són nombrosos i elevats.

 • "El retorn dels extremistes a Europa" Play 02.03
  60 minuts - 09/12/2013

  "El retorn dels extremistes a Europa"

  A tot Europa, des de Grècia fins a Suïssa, els moviments nacionalistes populistes i xenòfobs s'estan convertint en forces polítiques significatives. Alguns fins i tot estan aconseguint prou suport per guanyar escons al Parlament. La defensa d'una identitat cultural, la lluita contra el multiculturalisme i el descrèdit de l'Islam: aquests grups tenen els mateixos objectius, però no els mateixos mètodes. Aquest "60 minuts" viatja per Hongria, França, Anglaterra i Alemanya per mostrar l'auge dels partits d'extrema dreta a bona part d'Europa.

 • Veus des de Moçambic Play 01.13
  60 minuts - 26/11/2013

  Veus des de Moçambic

  En aquest "60 minuts", l'Arabela, una jove periodista moçambiquesa, es pregunta per Josina Machel, la primera heroïna nacional que va lluitar pels drets de la dona, i reflexiona sobre la necessitat de donar veu a les dones del seu país per activar l'Àfrica. A partir d'aquest moment, iniciarà un viatge per Moçambic, perseguint el rastre d'aquesta heroïna del passat i buscant les claus necessàries per a l'emancipació de les dones en l'actualitat. El seu recorregut la portarà als diferents llocs on resideixen les altres protagonistes del reportatge.

 • Wikirebels Play 01.22
  60 minuts - 21/11/2013

  Wikirebels

  La televisió sueca SVT va treballar durant mesos seguint la història de Wikileaks, organització que es va fer mundialment famosa en un temps rècord després de fer la divulgació d'informació classificada més gran de la història, i el seu fundador, Julian Assange --heroi per alguns i acusat d'espionatge i de violació per altres. El resultat és un extraordinari documental titulat "Wikirebels", que el programa "60 minuts" oferirà aquesta setmana, quan es compleix gairebé un any i mig de la reclusió d'Assange a l'ambaixada de l'Equador.

 • Saquejadors dels Déus. Els museus i el tràfic il·legal d'antiguitats Play 01.05
  60 minuts - 14/11/2013

  Saquejadors dels Déus. Els museus i el tràfic il·legal d'antiguitats

  El mercat il·legal d'obres d'art és un negoci de proporcions enormes; un tràfic criminal el valor monetari del qual és només superat pel tràfic de drogues i d'armes. Sumes extraordinàries de diners canvien de mans entre els lladres de tombes, els intermediaris i els grans distribuïdors internacionals, mentre que compten amb la condescendència de molts bancs. Què impulsa aquest mercat emergent i poc conegut? Els grans museus de Nord-amèrica i Europa estan en el punt de mira.

 • "30 anys de foscor" Play 01.53
  60 minuts - 04/11/2013

  "30 anys de foscor"

  "60 minuts" presenta un reportatge peculiar. Un treball de precisió, un encaix que trama entrevistes, tesi i animacions. Nominat a Millor Documental en l'edició dels premis Goya del 2012, explica la història de Manuel Cortés, "el talp de Mijas". Quan va acabar la Guerra Civil Espanyola i es van tancar les fronteres, centenars de persones es van veure obligades a amagar-se per escapar de la repressió franquista. Van viure durant dècades amagades sota tarimes o en forats darrere de les parets de les seves cases, amb la por contínua de poder ser descobertes en qualsevol moment.

 • "El nou ordre mundial" Play 02.06
  60 minuts - 09/10/2013

  "El nou ordre mundial"

  Estats Units i Iran sembla que estan vivint un acostament sense precedents. Aquest fet arriba, però, en un moment en què la supremacia a tot el món d'Occident ha disminuït, especialment a l'Orient mitjà. Fins avui, diverses guerres han debilitat la capacitat occidental de projectar el seu poder a nivell mundial. Aquest "60 minuts", rodat a 19 països diferents durant gairebé 2 anys, des de l'Iran fins a les Seychelles, passant per l'Àfrica, l'Índia, Sri Lanka, fins a l'Àsia i als Estats Units, explica com la batalla pel petroli ha establert un nou ordre mundial pel que fa al comerç marítim i al control del mar.

 • Dins el sushi Play 01.21
  60 minuts - 01/10/2013

  Dins el sushi

  Aquest "60 minuts" explica com l'home està acabant amb una espècie marina, la tonyina vermella, un peix emblemàtic en les nostres relacions més antigues amb la naturalesa, a causa de la demanda, relativament recent, insaciable del sushi japonès. El documental també narra la història d'un antic pescador que lluita per aturar una catàstrofe imminent.

 • "Linxament, el crim col·lectiu" Play 02.32
  60 minuts - 26/09/2013

  "Linxament, el crim col·lectiu"

  Aquest "60 minuts" busca les raons que han fet que creixessin d'una manera dramàtica els assassinats col·lectius a Guatemala. Algú anuncia la sospita d'un delinqüent, se l'assenyala i, al cap de poca estona, la gent embogeix, el persegueix i, en molts casos, el mata. Aquests fets s'han incrementat des que es van firmar els acords de pau a Guatemala, que posaven fi a una guerra de més de trenta anys. La corrupció en la justícia i els models que els militars van imposar en els anys de guerra sembla que són dues de les causes principals que fan que es hi hagi els linxaments. Però, per què avui continua passant? Què fa que una població, de majoria indígena, defensora d'una justícia reparadora i no punitiva, actuï d'aquesta manera?

 • "Els nens de la pasarel·la" Play 01.33
  60 minuts - 23/09/2013

  "Els nens de la pasarel·la"

  Per què als Estats Units fan passarel·les de moda on desfilen nens que estan esperant per ser adoptats? Seria impensable fer alguna cosa semblant a Europa? I a Catalunya, quan som capdavanters pel que fa a les adopcions internacionals, només per darrere dels Estats Units pel que fa a nombre d'habitants? Quin és el sistema correcte? Els nens queden exposats a la por i a la humiliació, amb aquestes activitats? O bé és acceptable aquest sacrifici si aconsegueixen trobar una família? "60 minuts" dóna totes les respostes a aquestes qüestions.

 • "Zaharo: després del foc" Play 01.55
  60 minuts - 23/09/2013

  "Zaharo: després del foc"

  "60 minuts" presenta un reportatge que examina les conseqüències polítiques dels incendis que van passar a la Península del Peloponès l'any 2007, a la petita població de Zaharo. L'alcalde Pantazis Chronopoulos, un heroi autoproclamat, no pararà fins que aconsegueixi reconstruir la ciutat, on el primer tinent d'alcalde i 24 habitants més hi van perdre la vida. Aquest treball farà el seguiment per comprovar si la població aconseguirà dur a terme els plans per renovar la zona i per saber si es passarà per alt la llei que decreta destruir tot allò que ha quedat sencer. Una història sobre el desastre, el capitalisme, l'ambició i els suborns allà on la cobdícia i l'explotació amenacen de no deixar res més que terra erma per als membres de la comunitat de Zaharo.

 • El tour del Tax Free Play 01.04
  60 minuts - 16/09/2013

  El tour del Tax Free

  "On i quants impostos paguen, les multinacionals?". Sembla una pregunta senzilla, però quan es busca una resposta s'entra en un univers complex. Amb les declaracions d'experts internacionals, aquest "60 minuts" fa un cop d'ull als paradisos fiscals, a la gent que hi viu, i a les rutes al llarg de les quals s'eviten globalment els impostos, amb grans noms com "Cayman Especial", "Assassí B", "Doble irlandès" i "Sandwich holandès".

 • Corea, la guerra sense fi Play 01.40
  60 minuts - 06/09/2013

  Corea, la guerra sense fi

  Un cop més, fa uns mesos la península de Corea va captar l'atenció del món. Corea del Nord va amenaçar d'atacar els Estats Units amb armes nuclears. Pyongyang va portar les seves paraules més enllà de la retòrica i va fer els primers passos, lluny encara d'intuir com avançaria el conflicte. Però no és la primera vegada que el país mou les seves peces. I el conflicte fa més de seixanta anys que dura.
  Corea del Sud ha acusat històricament Corea del Nord d'utilitzar la guerra cibernètica per irrompre en els seus bancs i cadenes de televisió. Corea del Nord acusa el Sud i el seu aliat, els Estats Units, de fer sobrevols provocadors amb bombarders sigil·losos. Les dues parts tenen armes nuclears i míssils i amenacen que estan preparades per fer-los servir. És una guerra que es nega a desaparèixer.

 • Tràiler de "Fabricat a Alemanya" Play 01.16
  60 minuts - 23/07/2013

  Tràiler de "Fabricat a Alemanya"

  "60 minuts" investiga i exposa l'origen del poder econòmic, social i cultural de l'Alemanya actual.

 • "Memòries gitanes. L'altre genocidi" Play 01.02
  60 minuts - 07/06/2013

  "Memòries gitanes. L'altre genocidi"

  Per primera vegada, una història que explica l'origen, el context i el destí que van tenir els gitanos europeus durant la Segona Guerra Mundial.

 • Budrus Play 01.36
  60 minuts - 06/06/2013

  Budrus

  La història d'un petit poble palestí de 1.500 habitants, Budrus, i d'un grup de líders locals que adopten la via pacífica com a mesura de resistència als territoris ocupats. Els seus habitants només tenen un objectiu: que la terra continuï sent seva.

 • El meu germà l'islamista Play 02.13
  60 minuts - 21/05/2013

  El meu germà l'islamista

  Què fa que un home normal es transformi en un extremista islàmic? Aquest "60 minuts" mostra la manera com molts joves europeus abracen la creença de l'islamisme radical davant la mirada desconcertada dels seus familiars i de la resta del món occidental.

 • Dones de Hamas Play 01.40
  60 minuts - 08/05/2013

  Dones de Hamas

  Un reportatge que mostra la tasca d'unes dones que romanen ocultes a Gaza: les "dones de Hamas", les més poderoses del territori palestí.