Les Receptes

Peixos

Menú:

Video

Esqueixada de bacallà
Esqueixada de bou de mar

Esqueixada de bacallà
Data d'emissió: 01/06/2006

Arriba la calor i els nostres àpats han de ser molt més frescos i lleugers. Seguint aquesta premissa, els dos plats que us oferim a continuació compleixen tots els requisits per convertir-se en dos clàssics d'aquest estiu. Animeu-vos a cuinar alguna de les nostres propostes; volem saber com us ha anat tot plegat, o sigui que escriviu-nos al fòrum que hem creat per a vosaltres!

Imprimir

Ingredients:

Esqueixada de bacallà
(per a 2 persones)

- 150 g de bacallà esqueixat
- 3 tomàquets de pera
- 1 ceba tendra
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- olives negres d'Aragó
- oli d'oliva verge extra

Esqueixada de bou de mar
(per a 2 persones)
- 2 bous de mar
- 1 patata bullida
- 1 culleradeta de mostassa
- 1 cullerada de maionesa
- tàperes
- cogombres agredolços en conserva
- 1 cogombre petit fresc
- 1 ceba tendra
- 1 ou dur
- julivert

Preparacio:

1. Comencem per esqueixar el bacallà: amb uns guants de làtex, el desfem amb els dits en la direcció de les seves fibres, el màxim possible. El posem en un bol amb l'oli que pugui absorbir i el deixem que vagi emulsionant.

2. Ara hi afegim la ceba tallada i ho anem barrejant.

3. A continuació preparem un tàrtar, tallant el tomàquet, el pebrot verd i el vermell ben petits. Ho posem tot en un bol, hi afegim oli i pebre negre i ho barregem bé.

4. Podem començar a emplatar. Fem servir un motlle circular on col·loquem una tercera part -la base del motlle- amb el tàrtar d'hortalisses, i dues terceres parts, just a sobre, amb el bacallà esqueixat.

5. Traiem el motlle amb cura de no afectar el volum del muntatge. Per acabar, posem una mica de julivert picat per sobre i, com a guinda, una oliva. Ja tenim l'esqueixada!

Informacio Nuticional

Dues receptes d'esqueixades interessants, una més tradicional que l'altra, però totes dues molt refrescants.
Pel que fa al bacallà, us hem de recordar que és un peix blanc, molt proteic i amb un contingut de greix baix, és a dir, molt magre. Forma part de moltes receptes de la nostra gastronomia, i l'única limitació és per a les persones que han de vigilar seriosament la quantitat de sal de la seva alimentació.
En aquests casos cal dessalar-lo amb molta cura, però tot i així sempre aporta més sal que qualsevol altre peix fresc.
I, parlant d'esqueixar, també poden esqueixar les hortalisses escalivades o cuites a la brasa... Totes aquestes propostes són molt apropiades per a l'estiu, plats refrescants de fàcil preparació i de conservació en fred.

Música per acompanyar

12Twelve