Les Receptes

Carns

Menú:

Cuixa de xai rostida al forn acompanyat de fruita de la passió

Cuixa de xai rostida al forn
Data d'emissió: 27/04/2006

Prepareu-vos per tastar aquest fantàstic rostit de xai, una de les carns més saboroses que podeu trobar al mercat. La mel i el romaní li donen un gust molt especial a aquest plat. I, per postres, fruita de la passió, un ingredient tant necessari a la cuina com a la vida!

Imprimir

Ingredients:

Per a 4 persones

- 1 cuixa de xai neta
- 12 escalunyes pelades
- romaní
- 100 ml de mel de flors
- 2 tomàquets verds àcids

Preparacio:

1. Comencem el plat salant la cuixa de xai. Després hi afegim el pebre. Una espurna d'oli a la planxa i marquem la cuixa.

2. Un cop feta, l'Isma la posa a la safata del forn amb oli. Hi afegeix les escalunyes i una mica de romaní.

3. Posem mel a la planxa, que s'anirà barrejant amb la glaça que ha deixat la cuixa de xai. Ho aboquem damunt de la cuixa i ho tapem tot amb paper de plata, i cap al forn, que mantindrem al voltant d'uns 150-160 graus.

4. Per a la guarnició del plat, tallem el tomàquet verd a rodanxes grosses... i ja ho tenim... A LA BUTXACA!

Informacio Nuticional

La carn de xai és una carn molt tendra amb unes característiques nutricionals semblants a les de la resta de carns. Recordeu que el xai és un animal amb un tant per cent de greix bastant alt, però que les parts més magres són les cuixes i les espatlles.