top
Benvinguts              

Inesperat matrimoni de la matriarca Drusil·la
Es comenta per tota la ciutat l’anunci de casament de la molt noble Drusil·la, de la família Escipió, amb el senador Aureli. Si és cert, la navegació i la política es fondrien formant una unitat econòmica de considerable potència.
   

Arriba a la ciutat l’Augusta dona d’August
Lívia, la dona més respectada i alhora més temuda de tot l’Imperi, ha arribat a Tàrraco inesperadament. Algunes veus de palau comenten que la seva presència té molt a veure amb els rumors de conspiració que aquests dies contaminen la ciutat.
   
Via De Servei
Episodi 11
La nit del foc
Després de la mort del Vespasià, els Escipions tenen una sorpresa desagradable: l’hereu del Vespasià és l’Aureli, senador de Romà, marmessor i amic de l’ànima del Vespasià. La Drusil·la reacciona amb una ràbia inusitada, voldria matar l’Aureli amb les seves pròpies mans. Però la Clàudia descobreix la raó amagada del despit de la seva mare: en la joventut, la Drusil·la havia estat enamorada de l’Aureli i ell es va estimar més casar-se amb una dona més rica.


L’Aureli, fent gala d’un cinisme subtil, proposa a la Drusil·la que rebin l’herència del Vespasià, tal com els pertocaria. Per això, hi ha una manera molt senzilla: l’Aureli proposa casar-se amb la viuda Màrcia. La idea encén la Drusil·la, que no vol admetre davant de ningú la raó oculta de la seva reticència i menyspreu cap a l’Aureli. Per a desesperació seva, tothom veu bé la solució matrimonial de l’Aureli amb la Màrcia, sobretot ella, per venjar-se del Marc i la seva passió per la meuca Lídia Lapodaka. El Marc vol i dol, tant s’estima la Màrcia com es deixa arrossegar pel seus instints en direcció a casa de la Lídia. Però descobreix desolat que la Lídia s’ha casat amb el comerciant Agripa. Ni la Lídia ni la Màrcia no seran seves.
         El cèsar s’assabenta d’una conxorxa de senadors per destronar-lo i tornar a proclamar la república. Però no acaba de saber l’abast del complot. Farà vigilar els senadors mitjançant espies i sobretot el senador Aureli.
         Comencen a prepar el casament, però una declaració insòlita de l’Aureli fa canviar el rumb dels esdeveniments: La Drusil·la és la dona de la seva vida, tots aquests anys no se l’ha pogut treure del cap. És sincer o és només una peça en l’engranatge de la conxorxa contra el cèsar?
         La Júlia creu que l’Aaró, el preceptor jueu, és el messies que l’Antic Testament anuncia al poble d’Israel. Un seguit de ‘miracles’ casuals així ho indiquen. Quan l’Aaró coneix la intuïció de la Júlia, reacciona horroritzat. Però unes paraules seves, molt enigmàtiques, deixen entreveure que potser és cert.
         Per la seva banda, la Drusil·la, irritada, decideix vendre la Numància, per així aplanar el camí a l’acte entre la Clàudia i el Mandoni perquè es quedi embarassada.
         La nit del foc, que se celebra el solstici d’estiu, una llegenda romana assenyala que cadascú trobarà l’amor que el destí ha marcat en la seva vida. Així és com el Pompeu i la Numància viuran una nit apassionada, així com la Numància amb el Mandoni. És aquesta la nit dels amors creuats.