“Nathalie (Bretanya)”

Data d'estrena: 12 d'octubre de 2010

 
 

 

 

capítol sencer 

3251190

 

Mercat a Ceret (vídeo extra) 

3470076

La Nathalie ha fet de Ceret la seva segona residència, però amb la intenció d'establir-s'hi definitivament d'aquí poc. El mercat és un dels punts neuràlgics del poble, on l'hi agrada comprar. 

La botiga: ous frescos i Muscat (vídeo extra) 

3470075

Per fer unes bones crepes i unes bones "galettes" és essencial fer servir uns ous molt frescos. Amb aquests veïns de la Catalunya Nord, la Nathalie s'hi comunica en català. 

El farciment de les "galettes" (vídeo extra) 

3470081

La Nathalie ens explica de què es farceixen les "galettes". S'hi pot posar gairebé de tot, però en principi serien coses salades. 

Després de viure a mig món, l'espai vital de la Nathalie es reparteix ara entre Barcelona i Ceret, al Vallespir. La seva terra però, l'espai que omple els seus records, és la Bretanya. De vegades es fa present en un paisatge o una història; d'altres, són necessaris els gustos que et marquen la infància: les galettes de blat sarraí o les krampouezhenn, les creps bretones.

Part de la seva herència cultural es fonamenta en les antigues tradicions celtes que, un dia, van unir els pobles de l'Europa Atlàntica. Els bretons en conserven la llengua, la música... Més enllà dels símbols, les tradicions es viuen a dins i, arribat el moment, es passen als fills. Entre elles no hi poden faltar dues receptes: la del kouign amann, un pastís de sucre i mantega o la del kig ha farz.

  • Protagonistes del programa
  • Locals que han sortit al programa