Cerca
 
TV3
 
Fotografies
 
 
 

Manel Esclusa


Galeria

Manel Esclusa (Vic, 1952) és un dels fotògrafs catalans amb més reconeixement dels últims anys. El seu treball es troba a les col·leccions de la Biblioteca Nacional de França i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Es va iniciar en la fotografia al laboratori del seu pare, i aquest interès el va portar a viatjar el 1974 a la localitat francesa d'Arles per fer un curs internacional de fotografia. En tornar, un any més tard, va començar a treballar com a professor de fotografia, i cinc anys més tard va traslladar-se al Centre Internacional de Fotografia de Barcelona.Des del 1979 Esclusa, a més de treballar en fotografia de moda, va iniciar un projecte centrat en la fotografia nocturna; l'espai urbà i la nit com a escenaris de materialització d'una llum que dibuixa arquitectures reinventades. Per això utilitza llargues exposicions, el temps fotogràfic dilatat, i una gestualitat que genera efectes sorprenents.

En l'actualitat Manel Esclusa exerceix com a docent a l'escola EINA i a l'Institud d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.
Darrerament ha presentat a l'espai Mercè Sala de Barcelona un recull de 50 fotografies del projecte "Barcelona, pell i ombra".
 
 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.