Pedro Rocha en un acte de l'RFEF
Futbol

Pedro Rocha, proclamat president de l'RFEF

La comissió electoral ha acordat el seu nomenament després d'haver rebut el suport majoritari dels assembleistes

Redacció Esport3Actualitzat

La intervenció del CSD no ha alterat el full de ruta de la Federació Espanyola de Futbol, que aquest divendres ha fet un pas més en la resolució del relleu de Luis Rubiales i ha proclamat president Pedro Rocha. L'extremeny, que va rebre l'aval de 107 membres de l'assemblea, era l'únic candidat que havia superat el tall. Dilluns de la setmana que ve, formarà junta directiva i convocarà eleccions per al mes de setembre. 

Així ho ha anunciat l'RFEF en un comunicat oficial. 

Tot apunta que el procés electoral s'iniciarà el 10 de setembre, amb l'obertura de la presentació de candidatures, i es votarà el dia 23.

El nomenament de Rocha està pendent del Consell Superior d'Esports, que amenaça de suspendre'l per la condició d'investigat del dirigent en el cas Brody. El secretari d'estat per a l'Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha anunciat que no té intenció d'acceptar que un president investigat estigui al capdavant de l'RFEF durant la disputa de l'Eurocopa i els Jocs Olímpics. En aquest sentit, el CSD va anunciar dijous que passaria a intervenir la Federació Espanyola.

Pendent dels moviments del govern espanyol hi ha la UEFA i la FIFA, que no volen ingerències sobre les federacions. L'amenaça de deixar fora de les competicions europees i mundials les seleccions i clubs espanyols penja d'un fil.

 

 

Anar al contingut