lliga de campions

L'Atlètic de Madrid sucumbeix a la intensitat del Dortmund tot i un gran Correa (4-2)

Els alemanys han capgirat l'eliminatòria a la primera meitat, però Correa ha liderat la igualada matalassera. Quan millor estaven els de Simeone, Sabitzer ha liderat la segona remuntada "borusser"

Redacció Esport3Actualitzat
  • Com va deixar intuir Simeone a la roda de premsa prèvia, Mario Hermoso i Azpilicueta han format la banda esquerra de l'habitual línia de cinc en defensa. Morata i Griezmann han estat la parella atacant contra un Borussia que ha presentat la novetat de Julian Brandt a la mitja punta, en el lloc de Felix Nmecha.
  • El Borussia ha volgut expressar la seva voluntat de domini i ha perdonat la primera ocasió, en una internada d'Adeyemi que Sabitzer no ha sabut culminar per lent (4'); però un minut més tard, l'Atlètic també ha exhibit les seves credencials en una passada a l'espai cap a Morata, que, sol davant de Kobel, no ha pogut definir pitjor (5').
  • Els dos equips han jugat amb les cartes sobre la taula; acumulant possessió els alemanys, esperant a la cova els espanyols. Brandt, després d'un córner (14'), i Adeyemi (16'), a la mitja volta, han donat feina a Oblak. Els de Terzic han tingut la pilota en vint dels primers trenta minuts de partit.
  • El domini ha esdevingut setge... i finalment, gol. Passada la mitja hora, Mats Hummels s'ha inventat una gran passada d'esperó per a Brandt, que ha superat Witsel amb un canvi de ritme i ha batut Oblak per baix (1-0, 33'). L'eslovè també ha hagut de blocar un xut d'Emre Çan des de la frontal (38').
  • L'Atlètic, assetjat, sotmès i inoperant en atac, ha vist com, a més, el Borussia li marcava el 2-0 pel mateix costat. Després d'un servei de banda, Sabitzer i Maatsen han combinat perquè el lateral superés Oblak amb un xut ras i creuat (39'). Molt mala peça al teler per als de Simeone, que, a més, ja tenien Hermoso i Azpilicueta amonestats abans del descans.

Reacció matalassera insuficient

• Simeone ha utilitzat Correa, Riquelme i Pablo Barrios per mirar de capgirar la situació, i ha sacrificat Nahuel Molina, Álvaro Morata i Azpilicueta. I li ha donat un resultat ràpid. Correa ha protagonitzat les dues primeres accions ofensives del segon temps; una centrada rasa blocada per Kobel (46') i un intent de rematada, després d'una bona jugada de Riquelme i Griezmann, que ha acabat en córner.
  • I en aquest córner, l'Atlètic ha igualat de nou l'eliminatòria. De fet, ha estat Mats Hummels, desviant una rematada de Mario Hermoso (2-1, 49'). El Borussia ha estat grogui durant uns instants, i quan es despertava del cop, Correa ha perdonat el 2-2 en un mà a mà amb Kobel després d'una passada de Koke (57').
  • L'Atlètic, en tot cas, ja havia canviat la cara. I ha acabat empatant. Després d'una passada de Correa, Kobel ha rebutjat una primera rematada de Riquelme, però l'argentí ha pescat el rebot i, a la segona, ha empatat (2-2, 64').
  • La Champions, amb tot, és una competició sempre imprevisible. Contra l'escenari del partit, en una internada per l'esquerra, Sabitzer ha enviat una fabulosa centrada per a Füllkrug, que ha connectat una acadèmica rematada de davanter centre per firmar el 3-2 (70'). I dos minuts després, Sabitzer ha pescat un rebuig de Giménez a la frontal i ha sorprès Oblak amb un xut creuat a mitja alçada (4-2, 72').
  • Oblak ha mantingut l'Atlètic amb vida desviant una rematada de Schlotterbeck en un mà a mà (80') i també ha hagut de desviar un xut des de la frontal de Sabitzer que havia desviat un defensor espanyol (86'). Però les boles extra que anava servint l'eslovè no les ha aprofitat un Atlètic que, en atac, s'ha consumit com un llumí. És la primera semifinal del Borussia des del 2013.