L'Astralpool Sabadell ha derrotat el Sant Andreu (EFE)
Waterpolo

L'Astralpool Sabadell vol la seva setena corona europea en la final de la Champions: l'espera l'Olympiacos

Les vallesanes han derrotat el Sant Andreu mentre les gregues ha frustrat una final catalana vencent l'Assolim CN Mataró

Redacció Esports 3Actualitzat

No hi haurà final catalana a la Lliga de Campions de waterpolo, però l'Astralpool Sabadell buscarà la seva setena Copa d'Europa. Les sabadellenques han derrotat el Sant Andreu per 9-14. En l'altra semifinal, l'Olympiacos ha superat clarament l'Assolim CN Mataró per 16-12. La final a quatre s'està disputant a la piscina de la Nova Escullera del Club Natació Barcelona.

Aquesta serà la quarta final de Champions entre l'Olympiacos i el Sabadell, una lluita que lideren les gregues, amb victòries a les temporades 2014-2015, per 10-9, i 2021-2022, per 11-7, mentre que les vallesanes ho van fer a la temporada 2018-2019, en què es van imposar per 13-11.

El partit ha començat amb una intensitat notable, amb defenses sòlides i una Martina Terré inspirada que ha estat decisiva perquè el Sabadell no s'avancés en el marcador tot just començar. La italiana Sofia Giustini ha obert el marcador a l'equador del primer període. Aquest gol ha fet despertar l'equip de Barcelona, que ha capgirat el resultat amb gols de Gisela Farré i Nona Pérez, i s'ha posat 2-1 a favor. Tot i els esforços de Terré, una jugada ràpida ha permès a Judith Forca igualar el marcador abans del final del quart.

El segon quart va ser decisiu, amb el Club Natació augmentant el seu avantatge amb un parcial d'1-5. Tot i que el Sant Andreu va intentar frenar la inèrcia del seu rival amb gols de Nona Pérez i Elena Ruiz, un nou gol de Giustini abans del descans va deixar el marcador en 5-8.

A la represa, Alba Muñoz va retallar la diferència per al Sant Andreu, però Irene González va respondre immediatament per a l'Astralpool. El partit va continuar intens, amb Laura Ester aturant un penal crucial per al seu equip. Tot i això, el Sant Andreu va continuar lluitant i Elena Ruiz va aconseguir retallar la diferència amb un altre gol de penal. Però la resposta de l'Astralpool va ser immediata, amb Bea Ortiz ampliant l'avantatge a 7-10.

En l'últim quart, una jugada ha descentrat les jugadores del Sant Andreu. El VAR ha donat gol al Sabadell a una jugada que inicialment havia passat per alt i quan el Sant Andreu disposava d'un penal per fer el 9-10, que ha quedat anul·lat. Per les sabadellenques han destacat els  4 gols de Sofia Giustini i els cinc d'Irene González que ha tancat el partit fent el definitiu 9-14.

Nicole Eleftheriadou afusella l'Assolim Mataró amb set gols (16 a 12)

L'Olympiacos ha frustrat l'esperada final catalana de l'any passat, que es va jugar l'any passat, i ha superat a l'Assolim Mataró (16-12). Les gregues liderades per Nikol Eleftheriadou, una de les tres germanes que juguen en aquest equip, ha estat determinant amb set gols.

L'equip dirigit per Dani Ballart ha començat bé el duel i s'ha mantingut en el partit fins al descans en què han acabat guanyant d'un gol (5-6).

En el començament de la represa ha semblat que la igualtat es mantindria fins al final, però les catalanes s'han enfonsat després de veure com s'ha passat d'un empat a 8 a 11-8. Ja no hi ha hagut marxa enrere. En els dos últims quarts, els gols de Nicole Eleftheriadou i una fluixa defensa del Mataró ha permès a les gregues aconseguir una folgada victòria per 16-12.