Antidisturbis de la policia van haver de saltar a la gespa després dels primers llançaments de bengales
Antidisturbis de la policia van haver de saltar a la gespa després dels primers llançaments de bengales
futbol

La pota coixa del grup City: exploten els ultres del Troyes pel segon descens consecutiu

L'equip a França del conglomerat que també gestiona el Girona encadena dues temporades pèssimes

Redacció Esport3Actualitzat

Ser el propietari de 13 clubs repartits per arreu del món seguint un mateix model de gestió no té per què traduir-se en 13 exitoses experiències. Les últimes collites del City Football Group, conglomerat amb base a Abu Dhabi que des de 2017 s'encarrega del Girona, han donat un fruit esportiu difícilment comestible. El Troyes.

El grup, el club matriu del clau és el Manchester City de Pep Guardiola, va agafar les regnes de l'entitat gal·la el 2020 i van aconseguir pujar-lo a la màxima categoria. Se les prometien felices al departament de l'Aube, però el cert és que la temporada vinent jugaran al tercer esglaó del futbol francès. L'empat 1-1 contra el Valenciennes va consumar el segon descens consecutiu del Troyes i la notícia va encendre els ànims d'uns ultres tips dels disgustos de la gestió del grup City.   

Protestes i bengales llançades des de la graderia van provocar la suspensió del matx per part de l'àrbitre i la reacció airada dels futbolistes locals que retornaven la pirotècnia al públic. El club ha emès un comunicat remarcant que "el context de decepció dels aficionats no és excusa ni mitiga aquest comportament" i resten a l'espera de conèixer les sancions pels fets d'aquesta jornada.

"On és el nostre Sávio?"

Tot plegat, el millor reflex d'un projecte sense rumb esportiu i forta oposició social, però hi ha més exemples del desgavell del Troyes. Per exemple, van fitxar el "gironí" Sávio per 6,5 milions d'euros, convertint-se en el fitxatge més car de la seva història, i ni tan sols va arribar a debutar-hi. Ara triomfa a Montilivi després de passar pel PSV neerlandès. Coses del grup City.

 

Anar al contingut