Jugadores tapant-se la boca en una celebració
Les jugadores del Corinthians es tapen la boca en celebrar el gol (X)
Futbol

Escàndol al futbol femení brasiler: el Santos contracta un entrenador acusat d'abús sexual

Jugadores de diferents clubs brasilers s'han tapat la boca i les orelles en senyal de protesta

Redacció Esport3Actualitzat

El futbol femení brasiler es troba immers en un escàndol després que el Santos decidís reincorporar l'exentrenador Kleiton Lima, a qui 19 jugadores van acusar d'"assetjament moral i sexual" durant el seu pas per l'equip el 2023. La decisió ha generat una onada de protestes de futbolistes de diversos clubs, que s'han tapat la boca i les orelles als partits com a mostra de rebuig.

Les acusacions contra Lima daten de la seva última etapa al Santos, el 2023. A través de diverses denúncies i cartes, 19 jugadores van relatar diversos episodis d'assetjament moral i sexual per part de l'entrenador. Després de les denúncies, Lima va ser destituït del càrrec, però la recent decisió del Santos de reincorporar-lo ha generat un gran rebombori.

En resposta, les futbolistes de diversos clubs han decidit alçar la veu en senyal de protesta. A la cinquena jornada del Brasileirao femení, les jugadores de l'Atlético Mineiro i l'América Mineiro es van tapar la boca a la foto prèvia al partit. Les jugadores del Corinthians van dur a terme una acció similar: van repetir la protesta durant l'himne nacional abans d'enfrontar-se al Santos. El vídeo s'ha tornat viral a les xarxes socials.

 

La coordinadora del departament de futbol femení del Santos, Thais Picarte, ha defensat la decisió del club, assenyalant que "no s'ha provat res" contra Lima i que les denúncies contra ell són "arguments extremadament febles"

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut