L'OL celebra la classificació per a la final a la gespa del Parc dels Prínceps
L'OL celebra la classificació per a la final a la gespa del Parc dels Prínceps (Reuters)
Champions

L'Olympique de Lió, rival del Barça a la final de Bilbao: les 3 amenaces de les octacampiones d'Europa

Les de Bompastor guanyen també la tornada de la semifinal francesa d'aquesta Champions i eliminen el PSG de Martens

Redacció Esport3Actualitzat

El rival més temut. L'equip més llorejat de la Champions, l'Olympique de Lió que en poc més d'una dècada prodigiosa --entre 2011 i 2022-- es va imposar fins a vuit vegades en la màxima competició continental, serà l'oponent del Barça de Jonatan Giráldez a la final de l'edició 2023-24, la que es jugarà a Bilbao el 25 de maig.

Les de Lió han vençut també en la tornada de la semifinal francesa (1-2 amb gols de Bacha i Dumornay), disputada al Parc dels Prínceps, i han eliminat un PSG que encara semblava estar sota els efectes de la fulgurant remuntada lionesa de l'anada. L'exculer Lieke Martens ha tornat a tenir un paper intranscendent sortint des de la banqueta.

Des de l'òptica blaugrana, pesen més les ganes de revenja per la final perduda a Torí 2022 que la fortalesa de l'OL. No hi ha millor escenari per tancar l'etapa de Giráldez a Can Barça que traient-se l'espina d'aquella desfeta. Però caldrà que vigili amb les tres amenaces de les octacampiones:

  • Pot ser l'últim any de Sonia Bompastor a Lió, un factor que pot donar motivació extra a les gal·les. Segons va assegurar The Telegraph, serà la substituta d'Emma Hayes al Chelsea, que se'n va als Estats Units per convertir-se en la nova seleccionadora. L'actual entrenadora de l'Olympique de Lió és l'única dona entrenadora que ha conquerit la màxima competició continental els últims quinze anys.
  • Kadidiatou Diani és la pitxitxi d'aquesta Champions amb vuit gols. El rendiment anotador de la davantera francesa ha fet oblidar la baixa per lesió de la Pilota d'Or del 2018, Ada Hegerberg. Així que Diani va veure com Katoto, del PSG, amenaçava el seu balanç de gols amb el doblet del partit d'anada, es va tornar a endollar de cara a porteria.
  • Potència física. L'amarg record de Torí ha de servir d'avís als tècnics del Barça. Calen estratègies per compensar la superioritat física de les franceses, simbolitzada en la capitana Wendie Renard, una de les centrals amb més personalitat del món.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut