El ripollès Albert Rudé ha portat el Wisla de Cracòvia a la final de la Copa polonesa (@WislaKrakowSA)
futbol

El Wisla Cracòvia més català arriba a la final de la Copa de Polònia de la mà d'Albert Rudé

El Wisla del ripollès Albert Rudé es classifica per a la final de Copa polonesa i aspira a tornar a Primera

Redacció Esport3Actualitzat

El Wisla de Cracòvia, l'equip entrenat pel ripollès Albert Rudé, està a les portes de completar una autèntica gesta esportiva. L'equip, que actualment juga a la Segona Divisió polonesa tot i ser un històric del país centreeuropeu, s'ha classificat per a la final de la Copa de Polònia.

En el camí fins a la final, el conjunt de l'estrella blanca ha hagut de superar cinc eliminatòries, les darreres contra rivals de la màxima categoria del futbol del país. La setmana passada, el Wisla va superar el dotzè classificat de primera, el Piast Gliwice, per 2 a 1 en un estadi ple del tot i amb un ambient espectacular.

La final serà el 2 de maig i, en aquest decisiu partit, el Wisla de Rudé es trobarà amb un altre equip de la Primera Divisió de Polònia, el Pogon Szczecin.

El Wisla celebra la classificació per a la final de Copa (@WislaKrakowSA)

El Wisla més nostrat

Recordat a Osona i el Ripollès per haver format part del Manlleu o el Campdevànol, Albert Rudé va iniciar la seva trajectòria a les banquetes molt jove. Amb 36 anys, ja compta amb una experiència en clubs d'arreu del món com l'Inter de Miami, el Patxuca o el Monterrey.

A banda del tècnic, 4 futbolistes catalans vesteixen la samarreta del Wisla Krakow: David Juncà, Marc Carbó, Joan Román i Ángel Baena. El club està vivint una temporada històrica, en què un futbolista mallorquí, Jesús Alfaro, ha escalat fins a la primera posició al rànquing de golejadors estrangers.

Un gol d'Alfaro va certificar el bitllet per a la final de la Copa polonesa.

Un històric del futbol polonès

Tot i competir actualment a Segona, categoria a la qual va caure el 2022, el Wisla és un dels històrics del futbol de Polònia i compta al seu palmarès amb 14 Lligues, quatre Copes i una Supercopa. Ha disputat competició europea en diverses ocasions, l'última la temporada 2011/12, quan es va enfrontar a Twente, Fulham i Odense a la fase de grups de la UEFA Europa League.

El Wisla, no obstant, fa anys que pateix una crisi econòmica que l'ha portat fins i tot a retardar els pagaments a la seva plantilla. El jove Jaroslaw Krolewski va assumir la presidència del club el 2019 i actualment lluita per tornar-lo a portar a l'elit. La temporada passada, el Wisla va estar a tan sols 90 minuts de tornar a l'Ekstraklasa, però va caure al play-off d'ascens i es va veure obligat a començar de zero una vegada més.

Ara ja feia 16 anys que el conjunt de Cracòvia no es plantava a una final de Copa, un títol que ha guanyat en quatre ocasions; l'últim cop, l'any 2003.

Anar al contingut