Kylian Mbappé pot gaudir de certs avantatges fiscals si acaba fitxant pel Reial Madrid (Reuters)
Futbol

De la llei Beckham a la llei Mbappé: així atrau el Reial Madrid les grans estrelles

L'Assemblea de Madrid aprovarà una normativa que permetrà als estrangers que s'instal·lin a la comunitat desgravar una bona quantitat de diners

Redacció Esport3Actualitzat

La història acostuma a repetir-se, especialment quan hi ha algun factor que es manté en l'equació. Kylian Mbappé té tots els números per convertir-se en el pròxim fitxatge estel·lar del Reial Madrid, però per això caldrà que la Comunitat de Madrid modifiqui una llei que fa referència als aspectes fiscals dels seus residents. 

Se l'anomena llei Mbappé, perquè l'internacional francès serà dels primers a beneficiar-se'n, si els rumors sobre la seva arribada al club blanc s'acaben confirmant. En resum, es tracta d'una llei que permetrà els estrangers que tributin a la Comunitat de Madrid desgravar un 20% de tots els diners que inverteixin a la mateixa Comunitat o a l'estat espanyol. Aquesta norma afecta el tram autonòmic de l'IRPF i beneficiarà sobretot grans fortunes. Es calcula que Mbappé, o algú amb uns guanys similars, pot arribar a desgravar-se uns 8 milions d'euros i acabar pagant menys que un madrileny que declari uns guanys d'uns 35.000 euros bruts l'any. 

El Partit Popular, actualment amb majoria absoluta a l'Assemblea de Madrid, no tindrà problemes per aprovar una mesura que inicialment havia topat amb l'oposició de Vox --anteriors socis de govern del PP--, que no veien amb bons ulls una variació que només beneficiaria ciutadans estrangers.  

El precedent Beckham

La llei Mbappé recorda poderosament la llei Beckham, aprovada pel govern espanyol i aplicada a partir de gener 2004, que va permetre als estrangers que venien a Espanya tributar com a no residents durant un cert temps. La insistència del govern estatal, aleshores comandat pel PP i ben connectat amb Florentino Pérez, va fer que David Beckham fos dels primers a beneficiar-se'n i a posar-hi popularment --i involuntàriament-- el nom. Una normativa que beneficiava especialment les rendes molt altes, ja que permetia passar d'una imposició del 45% a una del 19,5%, i que encara es manté tot i que amb modificacions significatives. 

No és casual que una llei i l'altra agafin els noms de fitxatges emblemàtics del Reial Madrid, totes dues amb Florentino Pérez al darrere i amb un govern del PP impulsant-les.   

 

Anar al contingut