Torna a enfarinar-se el Pirineu i s'anuncien precipitacions més abundants els pròxims dies

Actualitzat

Nevant a Certascan, @P4Estacions

La neu ha tornat a caure al Pirineu per sobre dels 1700 metres, l'arribada d'aire fred en alçada dels últims dies les ha reactivades, però també ha obert la porta a noves situacions d'inestabilitat que s'aniran succeint al llarg del cap de setmana i fins i tot podria ser que també la setmana vinent.

Avui la neu que ha caigut ha deixat una bona enfarinada a Vallter per sobre dels 1.500 metres. A l'estació meteorològica de Meteocat a Ulldeter, s'hi han registrat 7,9 litres per metre quadrat fins a les vuit del vespre de dijous.

La nevada també s'ha deixat veure al Parc Nacional d'Agüestortes i l'Estany de Sant Maurici, en aquest cas amb la imatge del refugi d'Amitges, a 2.365 metres d'alçada. En aquest indret s'hi han registrat 2,2 litres per metre quadrat.

Així nevava també al Tarter, al Principat d'Andorra. A Ransol, amb dades del Servei Meteorològic d'Andorra s'hi han recollit 3.5 litres per metre quadrat fins a les vuit del vespre.

 

I SEMBLA QUE LES PRECIPITACIONS SEGUIRAN!!

Sembla que el pas de situacions d'inestabilitat podria seguir al llarg del cap de setmana, i fins i tot hi ha molts models meteorològics que mantenen les situacions d'inestabilitat bona part de la setmana vinent.

 

Tot i que els pronòstics a llarg termini són molt incerts, els mapes d'acumulació previstos donen quantitats de precipitació molt per sobre dels 100 litres per metre quadrat al nord de Catalunya, fins dimecres de la setmana vinent. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut