Divendres, del cel variable als ruixats

Aprofiteu el matí assolellat, a la tarda arribaran ruixats que persistiran durant el cap de setmana

Néstor GómezActualitzat

Ens trobem i ens trobarem durant un bon grapat de dies sota la influència de les baixes pressions i de les pertorbacions que es mouran entorn de la península Ibèrica. El temps a casa nostra dependrà de la traça que facin les pertorbacions, però el que queda clar és que tindrem cada dia ruixats més o menys extensos.

Cel amb núvols a Tarragona (Rosa Maria Gabriel)

Més sol al matí i més núvols amb ruixats a la tarda

El divendres ha començat amb algunes pluges febles i minses a primera hora de la matinada, sobretot a l'entorn del prelitoral i litoral central. Les pluges s'havien retirat a primera hora, i donaran pas a un matí sense precipitacions amb grans estones de sol, amb boires o núvols baixos a la Catalunya Central i en punts del Pirineu.

Els núvols augmentaran a partir del migdia en general. Primer n'arribaran de tipus alt i mitjà, i després més compactes. Durant la tarda cauran ruixats al Pirineu i Prepirineu, i també en punts del prelitoral. Deixaran quantitats poc abundants, tot i que poden ser localment moderades i anar acompanyades de tempesta i calamarsa. A partir del vespre, i al llarg de la matinada, la precipitació s'intensificarà cap al vessant sud de l'Alt Pirineu i al Prepirineu. Seran en forma de neu per sobre dels 1.700 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per acumulació de precipitació. 

Temperatures amunt

Un cop més, els núvols que ens han acompanyat durant la matinada han fet que el fred de la nit s'esmorteeixi. Tot i això, ha glaçat al Pirineu i punts del Prepirineu. Al migdia, tot i la presència dels núvols, s'espera que les màximes pugin entre un i quatre graus. Les temperatures més altes del dia tocaran els 23 ºC a Ponent i els 21 ºC cap a les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia plujós al Pirineu, de cap a cap. A partir de mig matí les precipitacions s'intensificaran a la meitat nord del país i anirà a més durant la tarda. El sud del país serà la zona on menys plourà. Diumenge, plourà amb persistència a les comarques de Barcelona i de Girona. Al Pirineu ho farà a partir de la tarda. El paraigua s'utilitzarà poc a Ponent i a les Terres de l'Ebre.
 

L'episodi de precipitacions tindrà continuïtat, molt probablement, de cara a dilluns.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut