Xocolata amb cacauets i albercoc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Abraham Balaguer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona
INGREDIENTS
- Per la crema de xocolata:
- 1/2 l de llet
- 1/2 l de nata
- 200 g de rovell d'ou
- 900 g de xocolata del 36%
- Per la galeta de cacauet:
- 100 g de cacauets
- 100 g de farina fluixa
- 100 g de mantega
- 100 g de sucre de canya
- Pel granissat d'albercoc:
- puré d'albercoc
- mel de flors
- fulls de gelatina
- - cacauets picats
- orellanes picades
- gerds
- sal de Maldon
PREPARACIÓ
Per fer el granissat d'albercoc, barregeu en un cassó una mica de la polpa d'albercoc, la mel i els fulls de gelatina remullats.
Remeneu-ho i afegiu-hi la resta de la polpa. Deixeu-ho al congelador unes 10 o 12 hores.
A continuació, barregeu la farina, la mantega, el sucre de canya i la pols de cacauet en un bol. Deixeu-ho reposar a la nevera durant una hora i després feu-ho coure al forn.
Per fer la crema de xocolata, bulliu la nata, incorporeu-hi els rovells i deixeu-ho coure procurant que la temperatura no superi els 85 graus. Coleu-ho damunt de la cobertura de xocolata i deixeu-ho reposar un minut. Tot seguit, tritureu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera unes 10 hores.
I ja per acabar, emplateu la crema de xocolata. Disposeu-hi a sobre la galeta esmicolada, els cacauets trinxats, la sal, les orellanes seques i el granissat. Podeu decorar el plat amb gerds.
Remeneu-ho i afegiu-hi la resta de la polpa. Deixeu-ho al congelador unes 10 o 12 hores.
A continuació, barregeu la farina, la mantega, el sucre de canya i la pols de cacauet en un bol. Deixeu-ho reposar a la nevera durant una hora i després feu-ho coure al forn.
Per fer la crema de xocolata, bulliu la nata, incorporeu-hi els rovells i deixeu-ho coure procurant que la temperatura no superi els 85 graus. Coleu-ho damunt de la cobertura de xocolata i deixeu-ho reposar un minut. Tot seguit, tritureu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera unes 10 hores.
I ja per acabar, emplateu la crema de xocolata. Disposeu-hi a sobre la galeta esmicolada, els cacauets trinxats, la sal, les orellanes seques i el granissat. Podeu decorar el plat amb gerds.