Xató
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ton Mata
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 1 cabeça d'alls
- 4 tomàquets
- un grapat d'ametlles torrades
- 2 nyores
- 1 tassa d'oli d'oliva
- sal, pebre i pebre vermell
- julivert picat
- 1 cullerada de vinagre
- 1 escarola
- olives negres i arbequines
- 100 g de bacallà esqueixat
- 4 anxoves
- 1 truita de mongetes
PREPARACIÓ
Per començar, escaliveu els tomàquets i la cabeça d'alls.
Mentrestant, poseu en un morter una mica de sal i les ametlles torrades i piqueu-ho. Després, afegiu-hi el tomàquet escalivat, els alls escalivats pelats, la polpa de nyores, el julivert, el pebre vermell, el vinagre i l'oli.
Piqueu-ho bé fins a aconseguir una textura homogènia i finalment rectifiqueu el xató de sal, vinagre i oli.
A continuació, emplateu l'escarola neta, poseu-hi per sobre el bacallà esqueixat, les olives arbequines, les olives negres i les anxoves.
Col·loqueu uns talls de truita de mongetes al voltant i cobriu-ho tot amb el xató.
Mentrestant, poseu en un morter una mica de sal i les ametlles torrades i piqueu-ho. Després, afegiu-hi el tomàquet escalivat, els alls escalivats pelats, la polpa de nyores, el julivert, el pebre vermell, el vinagre i l'oli.
Piqueu-ho bé fins a aconseguir una textura homogènia i finalment rectifiqueu el xató de sal, vinagre i oli.
A continuació, emplateu l'escarola neta, poseu-hi per sobre el bacallà esqueixat, les olives arbequines, les olives negres i les anxoves.
Col·loqueu uns talls de truita de mongetes al voltant i cobriu-ho tot amb el xató.