Xató de Sitges
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 escarola (ben blanca de dins)
- 50 gr d'olives negres
- 150 gr de bacallà esqueixat, dessalat i embolicat amb un drap de fil
- Ventresca de tonyina en oli
- Ceba tendra
- Tomàquet d'amanir
- Per al romesco: 5 tomàquets de pera, 150 gr d'avellanes torrades pelades, 150 gr d'ametlles pelades, 3 cabeces d'alls per escalivar-les, 1 gra d'all cru, 1 pot petit de polpa de pebrot "choricero", sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el romesco:
Escalivem els tomàquets i els alls.
Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot "choricero" i tota la fruita seca.
Ho munteu amb oli d'oliva com si fos una maionesa.
Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.
EL XATÓ:
1. Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.
2. Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató.
3. Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé. Llest per servir-ho i gaudir-ne.
Escalivem els tomàquets i els alls.
Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot "choricero" i tota la fruita seca.
Ho munteu amb oli d'oliva com si fos una maionesa.
Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.
EL XATÓ:
1. Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.
2. Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató.
3. Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé. Llest per servir-ho i gaudir-ne.