Xarlota de mousse de iogurt i mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Lis mitjana
INGREDIENTS
- 20 melindros Per a la mousse de iogurt:
- 125 g de nata líquida
- 150 g de mel
- 25 g de llet
- 4 fulls de gelatina
- 200 g de iogurt Per a guarnir:
- 100 g de maduixes
- 25 g de mel
PREPARACIÓ
En primer lloc, poseu els fulls de gelatina en remull. Fet això, poseu la nata líquida en un cassó al foc i desfeu-hi 50 g de mel.
Un cop desfeta, traieu-ho del foc i refredeu-ho a la nevera. Pel que fa al motlle (que ha de ser rodó), folreu les vores amb plàstic per evitar que s'enganxi, i el fons, amb melindros tallats per la meitat. Tot seguit, escorreu els fulls de gelatina i desfeu-los amb llet en un cassó al foc. Tingueu en compte que la llet no s'ha d'escalfar gaire. Quan això estigui a punt, passeu-ho en un bol. Afegiu-hi 100 g de mel i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi el iogurt i barregeu-ho bé. A continuació, munteu la nata, que s'estava refredant a la nevera, i barregeu-la amb la mescla anterior. Ompliu el motlle i poseu-lo una hora a la nevera. Desemmotlleu-ho i unteu els costats de la xarlota amb mel, per tal de poder-los cobrir amb trossos de melindro. Ja per acabar, cobriu la superfície amb maduixes i amb una mica de mel.
Un cop desfeta, traieu-ho del foc i refredeu-ho a la nevera. Pel que fa al motlle (que ha de ser rodó), folreu les vores amb plàstic per evitar que s'enganxi, i el fons, amb melindros tallats per la meitat. Tot seguit, escorreu els fulls de gelatina i desfeu-los amb llet en un cassó al foc. Tingueu en compte que la llet no s'ha d'escalfar gaire. Quan això estigui a punt, passeu-ho en un bol. Afegiu-hi 100 g de mel i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi el iogurt i barregeu-ho bé. A continuació, munteu la nata, que s'estava refredant a la nevera, i barregeu-la amb la mescla anterior. Ompliu el motlle i poseu-lo una hora a la nevera. Desemmotlleu-ho i unteu els costats de la xarlota amb mel, per tal de poder-los cobrir amb trossos de melindro. Ja per acabar, cobriu la superfície amb maduixes i amb una mica de mel.