Xai sense feina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xai és un dels aliments més rics en zinc, un mineral fonamental durant el creixement.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 espatlla de xai desossada
  • 250 g d'olives verdes Gordal
  • 250 g d'olives negres Kalamata
  • 150 g de cansalada
  • 2 cebes tendres
  • 2 grans d'all
  • oli verge extra
  • vi ranci
  • 1 got d'aigua mineral
  • pebre negre
  • sal
  • sàlvia
  • romaní

PREPARACIÓ

1. Salpebrem i lliguem amb cordill l'espatlla desossada (com si fos una botifarra). En una cassola la marquem i la reservem.



2. A la mateixa cassola, hi saltarem la cansalada fins que ens quedi rossa. Hi afegim la ceba, el buquet de sàlvia i romaní, l'all i un got de vi ranci. Un cop s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim les olives.



3. Hi posem el xai i un got d'aigua. Quan comenci a bullir, taparem la cassola i ho deixem coure uns 30 minuts a foc lent.



5. Ho rectifiquem de sal i ho servim en una safata.
Anar al contingut