Xai sense feina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El xai és un dels aliments més rics en zinc, un mineral fonamental durant el creixement.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 espatlla de xai desossada
- 250 g d'olives verdes Gordal
- 250 g d'olives negres Kalamata
- 150 g de cansalada
- 2 cebes tendres
- 2 grans d'all
- oli verge extra
- vi ranci
- 1 got d'aigua mineral
- pebre negre
- sal
- sàlvia
- romaní
PREPARACIÓ
1. Salpebrem i lliguem amb cordill l'espatlla desossada (com si fos una botifarra). En una cassola la marquem i la reservem.
2. A la mateixa cassola, hi saltarem la cansalada fins que ens quedi rossa. Hi afegim la ceba, el buquet de sàlvia i romaní, l'all i un got de vi ranci. Un cop s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim les olives.
3. Hi posem el xai i un got d'aigua. Quan comenci a bullir, taparem la cassola i ho deixem coure uns 30 minuts a foc lent.
5. Ho rectifiquem de sal i ho servim en una safata.
2. A la mateixa cassola, hi saltarem la cansalada fins que ens quedi rossa. Hi afegim la ceba, el buquet de sàlvia i romaní, l'all i un got de vi ranci. Un cop s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim les olives.
3. Hi posem el xai i un got d'aigua. Quan comenci a bullir, taparem la cassola i ho deixem coure uns 30 minuts a foc lent.
5. Ho rectifiquem de sal i ho servim en una safata.