Vieires al forn amb escalunyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 8 vieires
- escalunyes
- 1 got de vi blanc
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre negre Per guarnir:
- 2 patates
- canyella
- oli d'oliva
- farina
- sal
- 2 porros
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les vieires netes en una safata per al forn, saleu-la, afegiu-hi oli d'oliva, escalunya picada, pebre i vi blanc.
A continuació, en una altra safata poseu-hi la patata pelada i tallada a daus amb l'oli, la sal i la canyella. Tot seguit, enforneu les dues safates alhora a uns 200 graus. Les vieires trigaran uns 10 minuts i la patata una mica més. Mentrestant, talleu el porro en rodanxes, saleu-lo, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli. I ja per acabar, emplateu la vieira sense closca, les patates i el porro i incorporeu-hi una mica del suc que ha quedat a la closca de la vieira.
A continuació, en una altra safata poseu-hi la patata pelada i tallada a daus amb l'oli, la sal i la canyella. Tot seguit, enforneu les dues safates alhora a uns 200 graus. Les vieires trigaran uns 10 minuts i la patata una mica més. Mentrestant, talleu el porro en rodanxes, saleu-lo, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli. I ja per acabar, emplateu la vieira sense closca, les patates i el porro i incorporeu-hi una mica del suc que ha quedat a la closca de la vieira.