Vieires al forn amb ceba dolça
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 8 vieires
- 1 ceba de Figueres
- 1 porro
- 1 patata monalisa
- 1 gotet de vi blanc
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, retireu-la i reserveu-la.
A continuació, poseu les vieires en un safata, amaniu-les amb l'oli d'oliva i el vi blanc, cobriu-les amb la ceba sofregida, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en un cassó amb oli d'oliva confiteu la patata, tallada a làmines ben fines, durant uns 25 minuts.
Tot seguit, talleu el porro a la juliana, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu les patates al centre del plat, poseu-hi les vieires sense closca a sobre, cobriu-les amb el porro fregit i salseu-ho tot amb l'oli de les vieires.
A continuació, poseu les vieires en un safata, amaniu-les amb l'oli d'oliva i el vi blanc, cobriu-les amb la ceba sofregida, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en un cassó amb oli d'oliva confiteu la patata, tallada a làmines ben fines, durant uns 25 minuts.
Tot seguit, talleu el porro a la juliana, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu les patates al centre del plat, poseu-hi les vieires sense closca a sobre, cobriu-les amb el porro fregit i salseu-ho tot amb l'oli de les vieires.