Verdures i calamars amb full negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jo Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 1 tall de carbassa
- 2 cebes
- 2 calamars
- 50 g de mantega
- fulles de sàlvia
- 1 ou
- tinta de calamar
- pasta de full
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Bulliu la carbassa i les cebes per separat procurant que quedin força crues.
A continuació, desfeu una mica de mantega en una paella i salteu-hi el calamar. Tot seguit, afegiu-hi les verdures cuites, la sal, el pebre i unes fulles de sàlvia i remeneu-ho.
Mentrestant, estireu la pasta de full amb una mica de farina procurant que quedi ben fina i retalleu-la de forma circular, però prou grossa per cobrir un plat. Després, pinteu la pasta de full amb una barreja de tinta i ou.
I ja per acabar, emplateu les verdures i els calamars, cobriu el plat completament amb la pasta de full pintada i tireu-hi una mica de sal grossa per sobre. Deixeu-ho coure al forn durant 12 minuts a 200 graus.
A continuació, desfeu una mica de mantega en una paella i salteu-hi el calamar. Tot seguit, afegiu-hi les verdures cuites, la sal, el pebre i unes fulles de sàlvia i remeneu-ho.
Mentrestant, estireu la pasta de full amb una mica de farina procurant que quedi ben fina i retalleu-la de forma circular, però prou grossa per cobrir un plat. Després, pinteu la pasta de full amb una barreja de tinta i ou.
I ja per acabar, emplateu les verdures i els calamars, cobriu el plat completament amb la pasta de full pintada i tireu-hi una mica de sal grossa per sobre. Deixeu-ho coure al forn durant 12 minuts a 200 graus.