Verdures farcides Dolma

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pius Alibek
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Mesopotamia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 albergínies
  • 2 carbassons
  • 2 pebrots
  • 4 tomàquets
  • Per al farcit:
  • 150 g d'arròs
  • panses sultana
  • sumac o llimona
  • sal
  • pebre
  • picada de julivert o coriandre o fonoll

PREPARACIÓ

Per començar, buideu les albergínies i els carbassons.
Per fer el farcit, poseu en un bol l'arròs que prèviament haureu passat per aigua i escorregut, la carn picada, la polpa de les albergínies i els carbassons, el julivert picat, les panses, el tomàquet picat i el sumac. Remeneu-ho bé i salpebreu-ho.

A continuació, farciu les verdures i fregiu-les en una paella procurant que no surti l'arròs. Tireu l'arròs sobrant per sobre de les verdures. Salpebreu-ho, afegiu-hi sumac i cobriu-ho amb aigua. Després, tapeu-ho amb un plat pla per aixafar-ho una mica i deixeu-ho coure durant 20 minuts.

I ja per acabar, emplateu les verdures farcides i decoreu el plat amb una mica de julivert picat i mitja llimona.
Anar al contingut