Verdures farcides Dolma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pius Alibek
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Mesopotamia, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 albergínies
- 2 carbassons
- 2 pebrots
- 4 tomàquets
- Per al farcit:
- 150 g d'arròs
- panses sultana
- sumac o llimona
- sal
- pebre
- picada de julivert o coriandre o fonoll
PREPARACIÓ
Per començar, buideu les albergínies i els carbassons.
Per fer el farcit, poseu en un bol l'arròs que prèviament haureu passat per aigua i escorregut, la carn picada, la polpa de les albergínies i els carbassons, el julivert picat, les panses, el tomàquet picat i el sumac. Remeneu-ho bé i salpebreu-ho.
A continuació, farciu les verdures i fregiu-les en una paella procurant que no surti l'arròs. Tireu l'arròs sobrant per sobre de les verdures. Salpebreu-ho, afegiu-hi sumac i cobriu-ho amb aigua. Després, tapeu-ho amb un plat pla per aixafar-ho una mica i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu les verdures farcides i decoreu el plat amb una mica de julivert picat i mitja llimona.
Per fer el farcit, poseu en un bol l'arròs que prèviament haureu passat per aigua i escorregut, la carn picada, la polpa de les albergínies i els carbassons, el julivert picat, les panses, el tomàquet picat i el sumac. Remeneu-ho bé i salpebreu-ho.
A continuació, farciu les verdures i fregiu-les en una paella procurant que no surti l'arròs. Tireu l'arròs sobrant per sobre de les verdures. Salpebreu-ho, afegiu-hi sumac i cobriu-ho amb aigua. Després, tapeu-ho amb un plat pla per aixafar-ho una mica i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu les verdures farcides i decoreu el plat amb una mica de julivert picat i mitja llimona.