Verdures al wok i bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Llorenç Vañlñs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 320 g de bacallà dessalat (llom)
- 160 g tripes de bacallà dessalades
- 200 g pak choi (col xinesa)
- 200 g tirabecs
- 200 g mini pastanaga
- 200 g carxofes
- 200 g carbassa
- 200 g col
- 200 g col blanca xinesa
- 200 g coliflor
- 2 g cibulet picat
- 60 g all picat
- 40 g gingebre fresc picat
- 1 bitxo fresc
- oli d'oliva, sal i pebre
- 1/2 got d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Per començar, un cop tingueu les tripes dessalades i netes, assequeu-les i poseu-les al forn a 70 graus durant unes 3 hores, remenant-les de tant en tant. Seguidament, fregiu-les en una paella amb oli ben calent fins que es bufin i quedin cruixents, com les xips. Quan estiguin fredes, esmicoleu-les amb les mans i reserveu-les.
A continuació, talleu les carxofes a vuitens, la carbassa a dauets, les cols en juliana, el pak choi en juliana i la coliflor en flors. Després, poseu la meitat de l'oli al wok, escalfeu-lo i salteu-hi l'all picat, el gingebre i el bitxo picant durant dos minuts, sense que es cremi. Tot seguit, poseu-hi l'oli restant i aneu-hi afegint les verdures,
seguint aquest ordre: les cols, les carxofes, la carbassa, la coliflor, el pak choi, la minipastanaga i els tirabecs, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho durant 4 minuts més.
Mentrestant, sense perdre de vista el wok, esqueixeu el bacallà a trossos no gaire petits.
Finalment, afegiu al wok l'aigua mineral, que provocarà un vapor que acabarà de cuinar les verdures, deixeu-ho coure 4 minuts més i, quan l'aigua ja s'hagi gairebé evaporat, poseu-hi el bacallà esqueixat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu les verdures del wok i pel damunt poseu-hi el cibulet picat i els xips de tripa de bacallà.
A continuació, talleu les carxofes a vuitens, la carbassa a dauets, les cols en juliana, el pak choi en juliana i la coliflor en flors. Després, poseu la meitat de l'oli al wok, escalfeu-lo i salteu-hi l'all picat, el gingebre i el bitxo picant durant dos minuts, sense que es cremi. Tot seguit, poseu-hi l'oli restant i aneu-hi afegint les verdures,
seguint aquest ordre: les cols, les carxofes, la carbassa, la coliflor, el pak choi, la minipastanaga i els tirabecs, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho durant 4 minuts més.
Mentrestant, sense perdre de vista el wok, esqueixeu el bacallà a trossos no gaire petits.
Finalment, afegiu al wok l'aigua mineral, que provocarà un vapor que acabarà de cuinar les verdures, deixeu-ho coure 4 minuts més i, quan l'aigua ja s'hagi gairebé evaporat, poseu-hi el bacallà esqueixat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu les verdures del wok i pel damunt poseu-hi el cibulet picat i els xips de tripa de bacallà.