Verat marinat amb cogombre i gelat d'oli (DOP) de Terra Alta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rafael Peña
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gresca, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El verat es un peix ric amb àcids grassos omega-3, importants per al sistema immunològic, amb propietats antiinflamatòries que milloren el sistema cardiovascularAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 3 verats de 500 g
- 1/2 kg de sal
- Per a la marinada:
- 1 l d'aigua mineral
- 1/4 de l de vinagre de Xerès
- 80 g de salsa de soja
- pastanaga
- ceba
- llorer
- pebre negre en gra
- clau d'olor
- 1 cogombre
- salsa de soja
- 3 rovells cuits
- coliflor
- cibulet
- Per al gelat d'oli d'oliva:
- 300 g de llet
- 30 g de sucre
- 2 g d'estabilitzant
- 10 g de sucre invertit
- 00 g d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu sal a la base d'una safata, poseu-hi els verats a sobre, cobriu-los amb més sal i deixeu-los marinar a la nevera durant unes 8 hores.
Després, talleu-los els costats, feu-ne uns rectangles i reserveu-los.A continuació, poseu en un cassó l'aigua, la ceba tallada a trossos, la pastanaga tallada a trossos, el llorer, el clau d'olor i el pebre negre i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. Seguidament, deixeu-ho refredar, coleu-ho, afegiu-hi la soja, el vinagre de Xerès i els verats i deixeu-ho marinar durant 24 hores.Mentrestant, poseu el cogombre picat en un bol amb la salsa de soja i deixeu-ho marinar durant 8 hores a la nevera.Per fer el gelat d'oli d'oliva, poseu en un cassó la llet, el sucre, l'estabilitzant i el sucre invertit i deixeu-ho coure durant una estona. Tot seguit, poseu-ho a la Thermomix, afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre ho aneu triturant i després poseu-ho unes hores al congelador.Finalment, poseu en un bol els rovells d'ou, ja picats, el cogombre marinat, la coliflor picada i el porradell picat i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu la barreja d'ou, cogombre i coliflor, poseu-hi el verat a sobre, amaniu-lo amb oli d'oliva i sal i guarniu el plat amb una canó de gelat d'oli d'oliva.
Després, talleu-los els costats, feu-ne uns rectangles i reserveu-los.A continuació, poseu en un cassó l'aigua, la ceba tallada a trossos, la pastanaga tallada a trossos, el llorer, el clau d'olor i el pebre negre i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. Seguidament, deixeu-ho refredar, coleu-ho, afegiu-hi la soja, el vinagre de Xerès i els verats i deixeu-ho marinar durant 24 hores.Mentrestant, poseu el cogombre picat en un bol amb la salsa de soja i deixeu-ho marinar durant 8 hores a la nevera.Per fer el gelat d'oli d'oliva, poseu en un cassó la llet, el sucre, l'estabilitzant i el sucre invertit i deixeu-ho coure durant una estona. Tot seguit, poseu-ho a la Thermomix, afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre ho aneu triturant i després poseu-ho unes hores al congelador.Finalment, poseu en un bol els rovells d'ou, ja picats, el cogombre marinat, la coliflor picada i el porradell picat i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu la barreja d'ou, cogombre i coliflor, poseu-hi el verat a sobre, amaniu-lo amb oli d'oliva i sal i guarniu el plat amb una canó de gelat d'oli d'oliva.