Ventresca de tonyina a la vinagreta d'escopinyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la ventresca:
- 1 ventresca de tonyina neta
- 2 fulles de llorer
- sal
- 1 gotet d'oli d'oliva
- Per a la vinagreta d'escopinyes:
- 1/2 kg d'escopinyes fresques o de llauna
- 1 manat de julivert
- 1 gra d'all
- 1 culleradeta de vinagre de Xerès
- 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
- sal
- Guarnició:
- 2 tomàquets d'amanir
- 1 ceba tendra
- 1 patata
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua poseu la ventresca, les fulles de llorer i la sal i deixeu-ho coure a foc molt suau durant 45 minuts.
Després, retireu la ventresca del cassó, escorreu-la, poseu-la en una safata, cobriu-la amb l'oli d'oliva i deixeu-la macerar a la nevera.
Per fer les xips de patata, peleu les patates, talleu-les a quadradets ben prims i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Seguidament, coleu-les, saleu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer la vinagreta d'escopinyes, poseu en un bol les escopinyes, el julivert picat, el vinagre de Xerès, l'oli i la sal i remeneu-ho bé amb una cullera.
Just abans de servir la vinagreta, afegiu-hi el gra d'all tallat a làmines i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, emplateu al centre del plat el tomàquet tallat a quarts, la ceba tendra tallada a la juliana i la ventresca esmicolada.
Seguidament, amaniu-ho amb la vinagreta i poseu-hi les xips de patata per sobre.
Després, retireu la ventresca del cassó, escorreu-la, poseu-la en una safata, cobriu-la amb l'oli d'oliva i deixeu-la macerar a la nevera.
Per fer les xips de patata, peleu les patates, talleu-les a quadradets ben prims i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Seguidament, coleu-les, saleu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer la vinagreta d'escopinyes, poseu en un bol les escopinyes, el julivert picat, el vinagre de Xerès, l'oli i la sal i remeneu-ho bé amb una cullera.
Just abans de servir la vinagreta, afegiu-hi el gra d'all tallat a làmines i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, emplateu al centre del plat el tomàquet tallat a quarts, la ceba tendra tallada a la juliana i la ventresca esmicolada.
Seguidament, amaniu-ho amb la vinagreta i poseu-hi les xips de patata per sobre.