Vedella macerada amb citronel•la

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ly Leap
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Indochine Ly Leap, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 600 g de filet de vedella o entranya
  • Per a la maceració:
  • 2 tiges de citronel•la
  • 2 grans d'all
  • 3 g sal
  • 50 ml salsa de soja
  • 20 g sucre
  • 2 g pebre
  • 25 ml salsa d'ostres
  • 50 ml oli de d'oliva (o de gira-sol)
  • Per a la salsa:
  • 50 g cacauets torrats
  • 3 g coriandre en branca
  • 10 g sucre
  • 2 bitxos
  • 100 ml suc de llima
  • 50 ml salsa de peix
  • 1 all

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la carn en talls d'uns 2,5 cm de gruix, talleu la citronel•la a rodanxes fines, poseu-la en un morter i piqueu-la juntament amb els grans d'all.

A continuació, poseu en un bol la carn, la pasta de citronel•la i all, la salsa de soja, la salsa d'ostres, la sal, el pebre i el sucre i deixeu-ho macerar durant unes hores a la nevera.

Per fer la salsa, trinxeu les fulles de coriandre, traieu les llavors del bitxo i talleu-lo, feu un suc amb 2 llimes, talleu finament l'all amb ganivet, piqueu els cacauets torrats amb el ganivet, poseu tots aquests ingredients en un bol juntament amb la salsa de peix i el sucre i barregeu-los amb una espàtula.

Tot seguit, en una planxa ben calenta, poseu la carn a la planxa amb una mica d'oli. El temps de la cocció dependrà del punt com us agradi tenir la carn.

I ja per acabar, poseu la carn en un plat i poseu-hi la salsa pel damunt.
Anar al contingut