Vedella macerada amb citronella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ly Leap
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Indochine Ly Leap, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 600 g de filet de vedella o entranya
- Per a la maceració:
- 2 tiges de citronella
- 2 grans d'all
- 3 g sal
- 50 ml salsa de soja
- 20 g sucre
- 2 g pebre
- 25 ml salsa d'ostres
- 50 ml oli de d'oliva (o de gira-sol)
- Per a la salsa:
- 50 g cacauets torrats
- 3 g coriandre en branca
- 10 g sucre
- 2 bitxos
- 100 ml suc de llima
- 50 ml salsa de peix
- 1 all
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la carn en talls d'uns 2,5 cm de gruix, talleu la citronella a rodanxes fines, poseu-la en un morter i piqueu-la juntament amb els grans d'all.
A continuació, poseu en un bol la carn, la pasta de citronella i all, la salsa de soja, la salsa d'ostres, la sal, el pebre i el sucre i deixeu-ho macerar durant unes hores a la nevera.
Per fer la salsa, trinxeu les fulles de coriandre, traieu les llavors del bitxo i talleu-lo, feu un suc amb 2 llimes, talleu finament l'all amb ganivet, piqueu els cacauets torrats amb el ganivet, poseu tots aquests ingredients en un bol juntament amb la salsa de peix i el sucre i barregeu-los amb una espàtula.
Tot seguit, en una planxa ben calenta, poseu la carn a la planxa amb una mica d'oli. El temps de la cocció dependrà del punt com us agradi tenir la carn.
I ja per acabar, poseu la carn en un plat i poseu-hi la salsa pel damunt.
A continuació, poseu en un bol la carn, la pasta de citronella i all, la salsa de soja, la salsa d'ostres, la sal, el pebre i el sucre i deixeu-ho macerar durant unes hores a la nevera.
Per fer la salsa, trinxeu les fulles de coriandre, traieu les llavors del bitxo i talleu-lo, feu un suc amb 2 llimes, talleu finament l'all amb ganivet, piqueu els cacauets torrats amb el ganivet, poseu tots aquests ingredients en un bol juntament amb la salsa de peix i el sucre i barregeu-los amb una espàtula.
Tot seguit, en una planxa ben calenta, poseu la carn a la planxa amb una mica d'oli. El temps de la cocció dependrà del punt com us agradi tenir la carn.
I ja per acabar, poseu la carn en un plat i poseu-hi la salsa pel damunt.